‘Ik moest tien minuten lang plat liggen’

“Ik moest tien minuten lang plat liggen”, zei Clyde Bindano dinsdag aan kantonrechter Rewita Chatterpal. Bindano, die carwashoperator van beroep is, blijft ondanks verklaringen van twee politieagenten ontkennen dat hij op 18 februari 2016 een zak inhoudende 59.1 gram marihuana zou hebben weggegooid. Desondanks kwam de magistraat tot het wettig en overtuigend bewijs en veroordeelde hem tot een celstraf van vijf maanden, waarvan drie voorwaardelijk. Op de strafzitting verklaarde een onderinspecteur dat hij in tegenstelling tot de beweringen van Bindano hem wel een zak heeft zien weggooien en hem nimmer plat heeft laten liggen, omdat er geen reden was zo een opdracht te geven. Bindano was niet gewapend en was een bekende van de politie. Bij controle bleek dat een mobiele telefoon en marihuana in de zak zaten. Volgens de getuige ging het toestel van de verdachte over en vroeg hij gelijk om deze op te nemen, daar hij de ringtoon van zijn telefoon kende. Toen hij het toestel niet in zijn schoudertas kon vinden, ontdekte Bindano dat deze in de zak met drugs was. De politieambtenaar benadrukte dat hij samen met zijn collega’s had waargenomen hoe Bindano iets aan een andere man verkocht. Bij nadere controle bleek dat die man ook drugs bij zich had. Echter kon niet verklaard worden of de drugs door de carwashoperator aan hem waren verkocht. Feit volgens hem en zijn collega’s was wel dat het toestel in de zak met drugs was en deze door de veroordeelde was weggegooid. Bindano gaf aan dat hij het vermoeden heeft dat de politie een plan tegen hem heeft beraamd om hem in problemen te brengen. Indien dat het niet is, denkt hij dat iemand anders de drugs op zijn erf heeft verstopt, aangezien hij een open erf heeft.
FR

error: Kopiëren mag niet!