PTC en SMS gaan samen in zee

PTC en SMS gaan samen in zeeHet Polytechnic College Suriname (PTC) en de Surinaamse Scheepvaartmaatschappij (SMS) hebben gisteren een Memorandum of Understanding ondertekend. De overeenkomst heeft een tweeledig aspect. Ten eerste kan PTC zijn onderwijsterritoir beter verspreiden. Studenten en docenten van het PTC zullen onderzoek verrichten en voorstellen aandragen met betrekking tot de nieuwe aanmeerstijger aan de zijde van Paramaribo en Meerzorg, Commewijne.
Hieruit hoopt PTC ook zijn derde geldstroom te genereren. Uit deze samenwerking krijgt PTC ook vergoedingen van de SMS. De omvang van de samenwerking behelst ook dat SMS studenten van het PTC zal ontvangen voor project/ bedrijfsbezoeken. SMS stelt studenten van het PTC in de gelegenheid om lopende projecten/opdrachten te mogen aanschouwen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Studenten van het PTC worden ook in de gelegenheid gesteld om stage te lopen bij SMS. Al met al zullen beide partijen samenwerken op het gebied van preventief onderhoud van de schepen en kantoor.
Het PTC is het enig instituut dat hogere technische beroepsopleidingen in Suriname aanbiedt. Het PTC is ISO-gecertificeerd en biedt project- en praktijkgericht onderwijs aan, waar kennis en technische innovatie voorop staan. Hierbij is het verstevigen en verbeteren van de marktpositie van het Surinaamse bedrijfsleven, door adequaat opgeleid en direct inzetbaar technisch personeel met innoverend vermogen en leiderschaps skills, voor het PTC een belangrijk gegeven. De NV Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS) stelt zich ten doel om de leidinggevende te zijn in het scheepvaartgebeuren in de Republiek Suriname, verantwoordelijk voor zowel het nationale (vervoer van mensen en goederen) als internationaal maritiem transport (goederen vervoer).
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!