Late betaling strop voor ambtenaren

Hugo Blanker
Hugo Blanker
Meerdere ambtenaren, die hun financiële verplichtingen niet op tijd hebben kunnen nakomen vanwege het niet op tijd betalen van hun salaris door de overheid, zijn verder in de knoei geraakt en steken hun misnoegen niet onder stoelen en banken. Vakbondsleider Hugo Blanker om een reactie gevraagd, bevestigde dat er daadwerkelijk ambtenaren zijn die geconfronteerd worden met dit nadeel, waarop zij niet gerekend hadden. ‘Het is een ware strop voor de ambtenaren die hiermee te maken hebben.’ Blanker zegt dat het ministerie van Financiën vrijdag de middelen heeft vrijgemaakt om de werknemers van de universiteit te betalen. Deze procedure volgt een bepaalde weg, waarbij het enkele dagen duurt voordat de betrokkenen kunnen beschikken over hun salaris. En als er een weekeinde tussen zit, moet er nog langer gewacht worden. Blanker geeft aan dat de bond eerder gewezen had op het feit dat sommige werknemers, door het niet tijdig aflossen van schulden, boeterente op hun boterham gesmeerd zouden krijgen. Naar zeggen van Blanker is hij akkoord gegaan met de werkgever, maar heeft aangegeven dat er een regeling moet komen voor de ambtenaren, die door de late uitbetaling aan een boeteclausule moeten voldoen voor verplichtingen die zij elders hebben lopen.

error: Kopiëren mag niet!