Hess toont interesse in offshore Blok 42

Hess Suriname Exploration Limited, een dochtermaatschappij van Hess Corporation, wordt partner van Kosmos Energy en Chevron Global Energy in het offshore Blok 42, dat 6176 km² beslaat. Hess neemt een derde van de belangen van Kosmos en Chevron in dit blok over, waarvan Kosmos de operator is. Volgens Kosmos topman Andrew G. Inglis bezit Suriname aan de hand van de recente successen in het Suriname-Guyana bekken, een toppositie in hun exploratie portfolio.
Bij het aangaan van deze samenwerking zullen de drie deelnemende oliebedrijven een gelijk aandeel van 33.33 procent in dit blok hebben. Hess zal de volledige kosten voor het uit te voeren 3D seismisch onderzoek dekken. Dit onderzoek vangt in het derde kwartaal van 2016 aan.
Hess heeft een aandeel van 30 procent in de significante olie ontdekking in 2015 middels de Liza-1 put in offshore Guyana. Deze Amerikaanse oliemaatschappij, die per mei 2016 een marktwaarde van US$ 18 miljard heeft, houdt zich bezig met exploratie en productie van ruwe olie en gas. Hess is met haar exploratie en productieactiviteiten in ruim 10 landen actief.
Staatsolie is ingenomen met deze derde speler in Blok 42. In totaal zijn er nu 11 internationale oliemaatschappijen bezig met exploratieactiviteiten in het Surinaams offshore-gebied, namelijk: Petronas, Tullow Oil, Statoil, Apache, Kosmos Energy, Inpex, Cepsa, Chevron, Noble Energy, DEA en Hess.

error: Kopiëren mag niet!