Opkomst ‘We zijn Moe’ kleiner dan vorige keer

Opkomst We zijn Moe minder dan vorig keer1
Opkomst We zijn Moe minder dan vorig keer23De opkomst van de groep “We zijn Moe” afgelopen vrijdag op het Onafhankelijkheidsplein was veel kleiner dan was verwacht. Een week daarvoor, tijdens de manifestatie van de Nationale Democratische Partij, zag de groep er veel groter uit. De groep heeft dit keer echter geen tegenstand gekregen. Alle aanwezigen op het plein waren, voor zover bekend, sympathisanten van de beweging. Ook de politie was in grote getallen aanwezig om alles in goede banen te leiden. Harold Cabenda zegt dat de mindere opkomst niet leidt tot demotivatie.
“Er is een groepje van de coalitie zelfs die ons helemaal begrijpt. Ze weten wat ons momenteel overkomt. Vele mensen hadden gehoopt dat zaken de vorige week uit de hand zouden lopen. Een deel van de coalitie zijde had ook gehoopt dat zij een reden kon vinden om te kunnen zeggen dat er wanorde is in het land, om vervolgens de noodtoestand te laten afkondigen. Gelukkig is dat niet gebeurd”, stelt Cabenda. De protestactie van afgelopen vrijdag is volgens Cabenda ook vredig verlopen. “We zijn Moe” is in de afgelopen maanden een begrip geworden in de samenleving. Men probeert haar boodschap op allerlei manieren naar het publiek toe te brengen. De groep is “moe” vanwege het “slecht regeerbeleid” van de huidige regering. Komende vrijdag is men weer op het Onafhankelijkheidsplein.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!