Jules Wijdenbosch, Paul Somohardjo en Harish Monorath jarig

Voor drie bekende Surinaamse politici is het vandaag een zeer bijzondere dag. Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo, raadsadviseur Jules Wijdenbosch en de deken van de Surinaamse Orde van Advocaten, Harish Monorath, zijn een jaartje ouder geworden. Monorath, de jongste uit de groep, viert zijn 35ste jaardag, Wijdenbosch zijn 75ste en Somohardjo zijn 73ste jaardag. Monorath, advocaat en ex- parlementariër, zegt aan Dagblad Suriname zeer blij te zijn dat hij wederom een dagje ouder en verstandiger is geworden. Dit jaar zal hij geen feest vieren, maar zal het een dag van bezinning zijn over waar hij naartoe wil in zijn leven. Monorath is sedert 2008 advocaat en is de jongste deken die de advocatuur tot nu toe in Suriname heeft gekend. Hij was tevens de eerste gekozen jeugdambassadeur van 2003 – 2005. In DNA was hij ook altijd prominent aanwezig bij maatschappelijke en economische vraagstukken. ‘Mijn levensmotto is: arbeid adelt!”, aldus Monorath. Somohardjo viert zijn 73ste jaardag feestelijk. In het PL partijcentrum te Beekhuizen zal er een dankdienst worden gehouden voor de jarige voorzitter die, zoals hij het illustreert, ‘in blessuretijd’ zit. Op 7 mei wordt op dezelfde locatie de uitspraak van de rechter gevierd nadat moeders die lid zijn van de partij, bedacht zijn geworden. Wijdenbosch, meer bekend als ‘Bosje’, heeft vaker gezegd dat zijn jaardag hem heilig is. Dit is waarom hij elk jaar ook zegt dat feesten een belangrijk deel van zijn leven is. De oud-president, nu in zijn tweede termijn als raadsadviseur, heeft vaker gesteld dat hij de politiek niet vaarwel zal zeggen ‘zolang de jaardagen nog gevierd kunnen worden’.FR

error: Kopiëren mag niet!