Personeel nog niet ontvangen door Biza-minister

De afspraak tussen het personeel van het directoraat Algemene Zaken en de minister van Binnenlandse Zaken aangaande het bespreken van problemen betreffende het directoraat is niet meer door gegaan. Dit gesprek zou een vervolg zijn van de besprekingen, die het personeel vorige week vrijdag heeft gevoerd met de Biza-minister. Volgens een medewerker is de directeur in hoogst eigen persoon naar de minister geweest voor een gesprek, waardoor er even geen zicht is op zaken. Het personeel is nimmer betrokken geweest bij deze besprekingen. Het personeel heeft besloten in dit kader dus te wachten en vandaag contact op te nemen met Biza-minister Mike Noersalim om te vragen wat er is besloten.
De medewerkers geven aan dat de directeur hen heeft medegedeeld dat het personeel van afdeling Personeelszaken moet aangeven hoe de problemen op te lossen op Algemene Zaken overall. Dit is echter de taak van de directeur zelf. Aan de directeur zou gevraagd zijn de stukken te paraferen en de memo aan de minister te sturen waarom de mensen recht hebben op een benoeming. Er moet dus een verslag gemaakt worden hoe er invulling gegeven kan worden aan het personeelstekort op het directoraat en hoe het directoraat moet komen aan gekwalificeerd personeel. Het zorgen voor gekwalificeerd personeel is echter een zaak van d minister, vindt het personeel. Het personeel had gehoopt dat indien een gesprek zou komen met de minister zowel de minister, als de directeur, als het personeel daarbij aanwezig zou zijn. “Het lijkt in deze alsof een ieder haar zegje doet achter gesloten deuren. We horen vandaag wel wat er gebeurt. Er zal dus telefonisch contact opgenomen worden om te vernemen wat er precies is afgesproken”, zegt het personeel.
In de krant gaf de directeur zijn mening over de gang van zaken bij Algemene Zaken. Een werknemer zegt dat als een directeur zelf aangeeft al 15 jaar een functie te bekleden en zegt dat afdelingen leeglopen, er sprake is van mismanagement. “Dat de directeur, hoewel er weinig personeel is, zegt dat het werk gewoon gedaan moet worden, betekent het dat hij het personeel als robots ziet. Er wordt aangegeven dat op dit moment het hoofd van Personeelszaken eveneens dienst doet als onderdirecteur. Op de afdeling Agenda zijn er op dit moment 2 mensen waar er in principe 7 of 8 mensen moeten werken. In de hiërarchie zijn er open plekken waarnaar gesolliciteerd kan worden. Er is een hiërarchie, zodat men precies weet wat de taken zijn. Waar de taken niet goed beschreven zijn en de mensen overbelast worden, zullen er zeker fouten gemaakt worden. Je kunt de mensen dan niet verantwoordelijk stellen daarvoor, maar eerder de leiding die op zaken moet toezien.” De werknemers geven aan nog boos te zijn, omdat zij echt willen weten wat er zal gebeuren. De slow-down-actie wordt voortgezet.

error: Kopiëren mag niet!