Minister Dodson: “Er zijn geen nieuwe definitieve stroomtarieven”

‘Er is tot op heden géén sprake van nieuwe stroomtarieven’, dat verklaart de regering. De overheid zit de laatste dagen intensief om de tafel met verschillende actoren zoals de vakbeweging. Stukken waaruit blijkt dat er sprake zou zijn van nieuwe vastgestelde tarieven, zijn geen definitieve stukken. Zo liggen er meerdere voorstellen op tafel die niet uitsluitend de aanpassing van een prijs-component bevatten. Er zijn ook voorstellen die juist uitgaan van het minimaliseren van de huidige bedrijfskosten van de EBS, zodat aanpassing van tarieven voor burgers tot een minimum kan worden beperkt.
Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen: “Ik kan het volk mededelen dat er op dit moment geen nieuwe definitieve stroomtarieven zijn. Samen met een speciaal hiervoor in het leven geroepen werkgroep, bestaande uit de Overheid, Bedrijfsleven en de Vakbeweging, zijn wij als overheid nog volop bezig met het bekijken van diverse voorstellen.
Gedreven door de overtuiging dat het alle actoren, inclusief de overheid, menens is om de lasten zo min mogelijk op de schouders van kwetsbare groepen te plaatsen, zijn wij nog volop met elkaar in gesprek binnen de werkgroep. De werkgroep zal rapporteren wanneer er overeenstemming is bereikt. Benadrukt wordt dat stukken die al dan niet moedwillig de media halen de status van discussiestuk hebben en nog geen formeel hamerstuk zijn. ”
De regering garandeert dat zij werkt aan een plan waarin alle factoren worden meegenomen en doet een beroep op de samenleving om officiële berichten af te wachten.

error: Kopiëren mag niet!