22-tonner op maximaal 5 ton dragende brug

Frontfoto 2Op de foto is te zien hoe een ongeveer 22 ton wegende graafmachine over een brug, die maximaal 5 ton zou mogen dragen, zijn oversteek doet. Dit geval speelde zich onlangs af aan de Nieuw Libanonweg te Leiding 5. De buurtbewoners zijn zeer ontstemd over deze zaak. “Wij hebben de politie op de hoogte gesteld, maar de politie gaf aan dat zij er niets aan kunnen doen. Wij hebben vervolgens met het commissariaat gebeld om daar een melding te plaatsen, maar zij verwezen ons naar Openbare Werken (OW)”, stelt een gebelgde burger.
De verkeersborden worden door het ministerie van OW geplaatst. Bobby Doerga, hoofd van de afdeling Voorlichting van dit ministerie, zegt dat dit een aangelegenheid is van de politie. Volgens hem gaat het om een verkeersovertreding, waarop de politie zonder moeite op zou moeten kunnen reageren.
Waarom de mensen werd medegedeeld dat de politie er niets aan zou kunnen doen, is nog een onbeantwoorde vraag. “De situatie in het land is al moeilijk. Kijk naar de brug. Wij zijn afhankelijk van deze brug. Wij hebben een aantal keren klachten ingediend. De aannemer werd ontboden, maar hij doet het nog steeds. De bestuursopzichter werd gevraagd waarom zij het doen. Hij gaf doodleuk aan dat men een kans neemt”, stelt een ander buurtbewoner.
De politie van Leiding 9A gevraagd naar een reactie, stelt dat er inderdaad meldingen binnen zijn gekomen over dit geval. Volgens de dienstdoende onderinspecteur werden een dag na de indiening van de klacht wel acties ondernomen door de inspecteur. Intussen zou de aannemer zijn ontboden. De inspecteur was niet binnen om een reactie te geven.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!