Eenvoudig volk is beste dat NPS in huis heeft

Secretaris Arnold Kruisland van het Congres van de Nationale Partij Suriname is de mening toegedaan dat het niet gezamenlijk, schouder aan schouder optrekken en strijden van de leden, afkomstig uit alle lagen van de partijbevolking, de gang van zaken binnen de NPS en de politiekvoering van de partij hinderen. Niet iedereen binnen de NPS heeft dezelfde inbreng. De één zet zich vol in om de partij vooruit te helpen, de ander neemt een afwachtende houding aan. Het reguliere administratief- organisatorisch- en politiek werk wordt grotendeels door eenvoudige partijgenoten verzet. De intellectuele leden profileren zich niet zoals het wezen moet. De mening heeft postgevat dat zij het hoog in de kop hebben. De intellectuelen en de financiers worden onder één kam geschoren. Gezegd wordt dat ze veel gemeen hebben. Ze verschijnen pas rond de verkiezingen op het toneel om te speculeren naar zakelijk voordeel en/of te azen naar kandidaatstelling, bij verkiezingswinst te bekleden posten, in te vullen functies en andere tewerkstelling en gunsten.
Kruisland is de mening toegedaan dat de betrokkenheid van alle leden wenselijk en mogelijk is. Het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden. De NPS werd in het Pengel-tijdperk gestoeld op een landelijk netwerk van afdelingen, onderafdelingen, kernen en werkgroepen die volgens een strikt op elkaar afgestemd activiteitenkalender vergaderden. De volksvertegenwoordigers, ministers en andere notabelen van de partij waren gebonden om volgens een vastgesteld programma de afdelingen te bezoeken, te luisteren naar wat er speelt bij de achterban en de leden op de hoogte te houden van het gevoerde beleid en ontwikkelingen op het politiekvlak. Het wordt betreurd dat deze werkwijze in de loop der jaren verwaterd is. De revolutie heeft deze interne structuur kapot geslagen. Het was de partij verboden om te vergaderen.
Daardoor verloor de NPS langzaam maar zeker het contact met de achterban. Het volk raakte verstoken van correcte informatie en kon de revolutie het volk radicaliseren. Kruisland: “Wij hebben actieve mensen nodig die het veld intrekken om te ervaren wat er leeft onder het volk, elkaar te informeren en van gedachten te wisselen hoe de NPS en Suriname verder op te bouwen.”

error: Kopiëren mag niet!