Badrising vraagt Turkish Airlines om naar Suriname te vliegen

Badrising vraagt Turkse collega 1vluchten Turkisch Airlines naar SurinameSuriname heeft via minister van Buitenlandse Zaken, Niermala Badrising, officieel het verzoek aan Turkije gedaan om Turkish Airlines over Suriname te laten vliegen. Dit zou de minister hebben gedaan tijdens de vergadering van de Raad van Ministers van Buitenlandse Zaken in Istanbul, die afgelopen week plaatsvond. Zij zou dit kenbaar hebben gemaakt aan Mevlüt Çavuşoğlu, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken. Deze informatie werd door het ministerie van Biza van Turkije op de website geplaatst.
Verdere details, zoals de reactie van Turkije en vanaf welke locatie de vluchten uitgevoerd zullen worden, zijn (nog) niet bekend. Echter lijkt het onlogisch dat als Turkish Airlines naar Suriname vliegt, zij de enorme Nederlandse markt zal skippen. Blogger Stijn Brinkhaus startte in februari 2016 zijn oproep aan Turkisch Airlines om naar Suriname te vliegen. De actie heeft veel aanhang genoten. In hoeverre deze handeling een reactie zou zijn op de actie van de blogger, kan vooralsnog niet worden vastgesteld.
Aan de andere kant is er vanuit richting ministerie van Binnenlandse Zaken en Transport, Communicatie en Toerisme lokaal nooit gesproken over zo een plan of idee. Vooralsnog zijn het de twee maatschappijen, SLM en KLM, die de Surinaamse luchtvaartmarkt domineren. De wens van een groot deel van de ondersteuners van de actiegroep is dat met de komst van een derde sterke gigant, het voor de consument wat goedkoper en gemakkelijker reizen zal worden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!