Positieve resultaten van eeuwigdurende adoratie voor Universele Moeder

By Sri Swami Jyotirmayananda
De 9 dagen van “Naw ratri” kunnen opgesplitst worden in 3 perioden; de eerste 3 dagen zijn gereserveerd voor Maa Durga (destruction of the ego), de volgende 3 dagen voor Maa Lakshmi (attaining wealth) en de laatste 3 dagen voor Maa Saraswati (attaining spiritual/ intuitive wisdom).
Maa Durga vernietigt eerst alle ongewenste kwalitieten in een mens zoals lust, boosheid, gierigheid, jaloezie, trots en hoogmoed. Wanneer omstandigheden in je leven niet gaan volgens het plan dat door je ego is gemaakt; krijg je te maken met beledigingen en verijdelde verlangens; weet dat dit komt door invloed van de Universele moeder in haar vorm als Durga. Dit is n.l. onderdeel van haar plan om je te zuiveren en klaar te stomen voor spirituele groei. Lukt het je niet om moeilijkheden te relativeren dan wordt je bitter; bitterheid is een indicatie dat je de mensen en omstandigheden buiten jou om de schuld geeft van wat er met jou gebeurt. Hierdoor verbreken relaties en ontwikkelt zich haat en nijd. Herken echter dat je dit alles meemaakt omdat je een van de uitverkorenen bent om tot besef te komen dat je je leven een andere wending moet geven. Sta stil….geef je over….bid….vertrouw….en verdraag met geduld. “Adversity if a mask, do not get overwhelmed by it”.
Maa Lakshmi (het 2de aspect van de Universele moeder) geeft je perioden in je leven waarin al je materiele verlangens vervuld worden; ze worden aan je gegeven wanneer je in de evolutie fase zit met als doel om de mensheid te dienen. Wordt je echter trots op je materiele verworvenheden, ervaar je die als persoonlijk en ontwikkel je hoogmoed naar diezelfde mensheid die je zou moeten helpen, wordt deze verworvenheid al gauw weggenomen. Wat je bent, de omstandigheden die je aantrekt, de richting die je opgaat….dit alles hangt af van de subtiele indrukken die in je onderbewuste plaats vinden. Verander je gevoel van angst naar onverschrokkenheid….doe dat bewust. Maak het positieve JOUW realtiteit en laat het negatieve slechts een illusie zijn.
Maa Saraswati (3de aspect van de Universle moeder) geeft kennis, intuïtieve wijsheid, inspiratie en creativiteit. Wanneer je geïnspireerd, creatief en succesvol bent in je materiele of spirituele werk en het lukt je om bescheidenheid te ontwikkelen, weet dat je al onder Haar vleugels bent. Geef je leeftijd nooit de schuld bij het stoppen van creativiteit, want de ziel kent n.l. geen ouderdom maar blijft geestelijk jong. Ontwikkel het, besef dat je een eeuwige leerling bent. Naast intellect wordt ook praten beheerst door dit aspect. Om je intellect te kunnen zuiveren is het van belang dat je je woorden beheerst. Woorden hebben de immense kracht om een ander of te verheffen/ bemoedigen of te pijnigen/vernederen. Praten en luisteren zijn onlosmakelijk verbonden. Beheers je gedachten zodanig dat je alleen datgene opneemt dat bevorderlijk is voor je groei en niet voor je afgang w.o. roddels. Weer alles af dat onnodige gepieker oplevert, zowel berichten als mensen en blijf vertrouwen dat het slechts een fase is welke ook voorbij zal gaan en waar je spiritueel van leert en groeit.
Artikel uit Int’l Yoga Guide, Sept 2015; vertaald door Sharda Chandrikasingh, Miami FL.USA

error: Kopiëren mag niet!