PLO-bestuur onkundig en parasitair bezig

Naar aanleiding van mijn eerder verschenen artikel volgt hieronder een reactie op de bekendmaking hieromtrent door de PLO voorzitter.
De monetaire situatie in het land verplicht ons, bushouders, om nieuwe tarieven te introduceren. Wij bushouders waren niet verantwoordelijk om een gezond monetair beleid uit te voeren. De regering heeft er naar toe gewerkt dat de monetaire situatie zo onstabiel is geworden. Alle kosten stijgen, alle prijzen stijgen, EBS, SWM, telefoon, import kosten, alles is gestegen. Wij, bushouders moeten nu ook werken met de gestegen prijzen en kosten. En hoe kunnen wij in Godsnaam hetzelfde oude tarief die negen jaren lang consistent is gebleven, blijven hanteren op een koers van Srd 5.16 ?
De PLO voorzitter zegt: brandstofcompensatie wordt opgetrokken; brandstofcompensatie was ingevoerd toen de governmenttake aangepast was. Nu is de monetaire situatie een probleem.
Feit is dat een tientallen srd centjes compensatie op de brandstof geen enkele verlichting zal brengen in de bedrijfsvoering!
De PLO voorzitter zegt herhaaldelijk: de president wil geen tariefsaanpassing. Vergeet de PLO vz dat hij namens de bushouders moet praten en niet namens de president?
En als de president het niet wil, kan het zo zijn dat op korte termijn er acties zullen komen om het huidig bestuur van PLO naar huis te sturen en bij eventuele ongehoorzaamheid van de regering mag de regering ook andere consequenties verwachten.
Ook is aangehaald dat je tariefsaanpassing krijgt, als je de nodige ondersteuning hebt van je achterban. Het huidige PLO bestuur heeft geen enkele ondersteuning van de meerderheid van de bushouders en dat weet de voorzitter van de PLO heel goed. En als dat aangetoond moet worden kan dat ook gebeuren middels mobilisatie van “Suriname Transporting Forum”. Alleen moet het huidig bestuur niet met chantage-modellen komen bij het uitbetalen van de komende brandstofcompensatie naar bepaalde bushouders toe.
Het wordt nu hoog tijd dat het PLO bestuur de eer aan zich zelfe houdt en hun mandaat eerlijk terug geeft aan de bushouders zodat zij een nieuw bestuur kunnen kiezen voordat deze zittingstermijn eindigt.
De PLO voorzitter zegt dat het bestuur al het werk moet doen. Weten de voorzitter en het PLO bestuur dan niet wat de taken en bevoegdheden zijn die zo een bestuur heeft.
Hieronder volgen er een aantal vragen voor het bestuur van de PLO:
-In hoeverre is er een transparant beleid gevoerd bij het uitbetalen van de brandstofcompensatie aan bushouders? Is er een Clad rapport beschikbaar?
-Hoe realistisch en uitdagend waren de prestaties van het huidig bestuur tot nu toe in het belang naar de bushouders toe?
– In hoeverre hebben bushouders zich professioneel kunnen ontwikkelen in de transportsector onder leiding van dit bestuur?
-Wat waren de hogere doelen van de organisatie; wat was de bijdrage van uw bestuur aan die hogere doelen?
-In hoeverre waren de bushouders vrij bij het nemen van hun beslissing?
-Was er een actieve samenwerking en betrokkenheid vanuit het bestuur naar de bushouders toe? Wat was uw constructieve feedback naar ons toe?
-Kon het bestuur afspraken nakomen naar ons bushouders toe?
-Welke randvoorwaarden heeft het bestuur kunnen creëren dat bushouders goed en zonder enige chaos en frustratie kunnen werken?
-Heeft het bestuur gewerkt aan toekomstplannen voor de bushouders? Zo ja welke?
-Heeft het bestuur een teamgeest, team building, team houding kunnen creëren?
-Of neemt het bestuur onder uw leiding genoegen met datgene wat wordt bepaald door de “president”?
-Wat voor motivatie heeft het bestuur naar de bushouders toe?
-Heeft het bestuur gewerkt aan enige diversiteit in de transport sector?
-Hoeveel onverwachte gebeurtenissen is enig tijd doeltreffend aangepakt door het bestuur?
-wat was de vindrijkheid van uw bestuur al die tijd geweest zodat wij nu in onvoorziene situaties in het belang van het geheel kunnen handelen?
-Wat is echt belangrijk? Echte vrienden of collectief belang?
-Wat is uw bekwaamheid en van het bestuur tot nu toe?
-Ontbreken er normen ten aanzien van prestatie van het bestuur?
-Heeft het bestuur duurzaamheid centraal kunnen stellen binnen de organisatie?
-Is het huidig bestuur nog betrouwbaar in het nakomen van de verplichtingen?

Sahadew-Lall

error: Kopiëren mag niet!