The Brothers weer snelste Makhan Chor

Front Makhan ChorTijdens de jaarlijks terugkerende Holi Phagwa Manifestatie in de Palmentuin gisteren was er als hoogtepunt de Makhan Chor wedstrijden. Dit jaar zijn ‘The Brothers’ uit Commewijne als grote winnaar uit de bus gekomen met een tijd van 18.09 seconden. De groep was onder leiding van Nishal en Prashant. De tweede plaats ging naar de Palm Boys uit Leidingen met een tijd van 22.87 seconden, terwijl Maho Saramacca met 25.55 seconden goed was voor de derde plaats. Dit jaar deden verschillende groepen mee aan het Makhan Chor spel welke gehaald is uit een epos van de ‘Krishna – Lila’ waarbij de Hindoegod ‘Krishna’ erg dol was op roomboter. Zijn moeder deed alle moeite om de pot met room zo hoog mogelijk te bewaren voor hem, maar het lukte Krishna altijd weer om de pot te ‘stelen’, vandaar de term ‘Makhan Chor’ oftewel “boterdief”. Ra – Ni Entertainment & Anything International heeft dit spel sinds 2013 geïntroduceerd in de Palmentuin waarbij 8 tot 15 personen moeten proberen om op elkaars schouders te klimmen om de pot met kleursel, op een hoogte van 6 meter in de voorronde en op 7 meter in de finaleronde, te pakken en om te kiepen.

error: Kopiëren mag niet!