Diakonessenhuis krijgt nieuwe ambulance

Het Diakonessenhuis krijgt nieuwe ambulanceDe ambassade van Japan heeft een ambulance gedoneerd aan het Diakonessenhuis. De donatie is mogelijk gemaakt door het Grant Assistance for Grassroots Human Security Projects (GGP) en bedraagt ongeveer 45.158 US dollar. Volgens algemeen directeur Ruth Mangroe is het ziekenhuis begonnen met het proces voor de aankoop van de nieuwe ambulance in 2014. In januari 2015 is de goedkeuring van de financiële hulp verkregen door middel van een officiële ondertekening. Meer dan een jaar later is de ambulance in Suriname. “De ambulance heeft een lange weg naar het ziekenhuis afgelegd. Zij heeft namelijk een route afgelegd van de haven van Gibraltar en zelfs een stop gemaakt in Guadeloupe en is eindelijk aangekomen in Paramaribo. De inspanningen van de ambassade en de Zeister Zendingsgenootschap (ZZg) bevestigen één van de doelen vaan het ziekenhuis. Dat is volgens Mangroe de kwaliteit van de zorg te verbeteren door het aangaan van allianties en partnerschappen. “Een goed uitgeruste ambulance is van essentieel belang voor de veiligheid van de gezondheidszorg. Met deze ambulance kunnen we invulling geven aan onze visie om goede service en liefdevolle zorg te geven. Nu hebben we de kans om beter in te spelen op de service van onze patiënten als ze worden vervoerd van de ene naar de andere locatie.”
Het Diakonessenhuis stelt als zijn missie het verlenen van hoog kwalitatieve zorg en het dienen van de Surinaamse gemeenschap door het beschikbaar stellen van de nodige middelen. “Deze donatie zal niet alleen ten goede komen aan het Diakonessenhuis, maar ook een aanwinst blijken te zijn voor Suriname”, aldus Mangroe. De vertegenwoordiger van het ministerie van Volksgezondheid, Merrel Zeefuik, stelde zelf ook blij te zijn met deze donatie. “Wij in Suriname weten dat het moeilijk is voor ziekenhuizen om de financiering van de benodigde apparatuur te krijgen en daarom zijn ze vaak aangewezen op donaties. Het ministerie van Volksgezondheid is blij dat de ambulance is gearriveerd en we hopen dat het effectief zal worden gebruikt.” Het Diakonessenhuis heeft al twee ambulances ter beschikking.

error: Kopiëren mag niet!