‘In crisis is het moeilijk plannen’

In crisis is het moeilijk plannenGezien het economisch milieu nationaal en internationaal weten wij dat wij te maken hebben met non-stop-volatiliteit, onzekerheid over grondstoffen en markten. Dit maakt korte-termijn-plannen moeilijk tot haast onmogelijk. Vandaar dat het staatshoofd gemeend heeft om een tweesporig beleid te voeren. Volgens Adhin zal de regering allereerst komen met een crisismanagementstrategie voor 2016. Er is nog geen plan voor 2016. Dit zal vervat worden in een crisismanagement strategisch document, terwijl tegelijkertijd dit plan over zal gaan naar het Meerjaren Ontwikkelingsplan 2017-2022. Volgens de vp zijn er veel technische commissies die dit monitoren. “Dit alles zal worden doorberekend door het Planbureau en andere deskundigen en zal er binnen vier maanden een eerste draft zijn”, aldus Adhin.
Na afstemming met de regering zal volgens Adhin gekeken worden om de bevriezing van de huur- en douanekoers te accepteren. Dit alles ligt in het licht van de sociale bescherming. Adhin benadrukte dat de bevriezing van deze koersen terstond zal gebeuren, zodat er geen problemen zullen komen, wanneer de veiling al is gebeurd. Assembleelid Mahinder Jogi gaf tijdens interruptie aan helemaal geen geloof te hebben in de belofte van de regering, omdat de president eerder ook bepaalde toezeggingen in DNA heeft gedaan, maar niets daarvan waar heeft gemaakt. “De vicepresident zegt dat de regering bezig is met een strategisch plan voor 2016. De president heeft op 30 november 2015 hier aangegeven dat na een maand wij de wet basiszorgverzekering voor revisie op onze tafel zouden krijgen en het aanpassingsprogramma. Hoe geloofwaardig moet ik het betoog van de vicepresident in ’s lands vergaderzaal achten? Wanneer komt het strategisch plan?” Jogi benadrukte dat de samenleving niet gediend is, wanneer de regering zaken steeds voor zich uitstelt.
FR

error: Kopiëren mag niet!