Adhin laat pers in wachtkamer duwen

Vicepresident Ashwin Adhin heeft maandag de aanwezige media uit de wandelgangen van De Nationale Assemblee (DNA) in de publieke wachtkamer laten duwen. “Wij hebben instructies gehad dat alle persmensen in de wachtkamer moeten, alvorens de vicepresident en de president naar binnen lopen”, stelden enkele beveiligingsambtenaren van DNA aan journalisten. Volgens de aanwezige media leek het duidelijk erop dat Adhin kritische vragen van journalisten wilde ontwijken. Het land zit in een economische malaise, terwijl noch hij noch president Desi Bouterse tot nu toe erin is geslaagd een duidelijke oplossing te brengen. Bij aanvang van de openbare vergadering bleek al gauw dat het ministersteam nog niet volledig was. Slechts de ministers Soewarto Moestadja (Arbeid), Andojo Rusland (TCT) en Siegfried Wolff (OW) waren samen met de vp aanwezig. Er was geen enkel spoor van president Bouterse te zien. VHP-fractieleider Chan Santokhi benadrukte bij de aanvang van de vergadering dat het van eminent belang was dat het volledige ministersteam aanwezig moest zijn, zodat alle indringende vragen terstond beantwoord konden worden. Achteraf werd de groep aangevuld.
FR

error: Kopiëren mag niet!