Peneux: ‘PTC krijgt binnenkort eigen bouwperceel’

Het Polytechnic College (PTC) krijgt binnenkort een eigen perceel, waarop het zijn eigen gebouw kan neerzetten. De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc), Robert Peneux, is druk bezig te onderhandelen met de Anton de Kom Universiteit van Suriname om twee hectare grond los te krijgen voor het PTC.
De bewindsman gaat ook op zoek naar donoren om een prachtig gebouw neer te zetten, dat aan internationale maatstaven voldoet. “Ik als minister zal het bestaansrecht van dit instituut moeten bieden en ook dat het goed gehuisvest wordt”, zegt hij. Peneux is er voorstander van dat technisch kader beter gewaardeerd moet worden en dat zij een betere plaats verdienen in de maatschappij. Suriname moet volgens hem optimaal gebruikmaken van kennis, omdat er technisch kader nodig is om het land op te bouwen. Er zal vanuit het Minowc ook alles aan gedaan worden om alle opleidingen van het PTC te accrediteren. De onderwijsminister heeft dit kenbaar gemaakt bij de diploma-uitreiking van het PTC op donderdag 17 maart in de Congreshal.
De directeur van het PTC, Robby Holband, vindt dat het college een onderwijsinstituut is in Suriname dat de Surinaamse economie ondersteunt door gekwalificeerde beroepsbeoefenaars af te leveren met gedegen technische kennis. De afgestudeerden moeten hun kennis en persoonlijke vaardigheden inzetten voor Suriname. Het dienen van het land moet volgens hem voorrang krijgen boven het heersen. In totaal mochten 37 afgestudeerden hun diploma in ontvangst nemen. De afgestudeerden komen van de volgende programma’s: Werktuigbouwkunde (12), Electrotechniek (9), Hoger Laboratorium Onderwijs (8), Infrastructuur (4), International Agribusiness (2) en ICT (2).

error: Kopiëren mag niet!