Aanslagen in Suriname

In Suriname horen we vaker dat mensen de situatie in het buitenland afkeuren en dat is uiteraard goed maar hoe zit het met de aanslagen in Suriname? De belastingaanslagen wel te verstaan hoor. Ik vraag mij werkelijk af of de belastingdienst weet wat ze mensen lichamelijk en geestelijk aan doen door om het minste of geringste al aanslagen sturen. Het geeft mij de indruk dat we werkelijk in een machtsstaat leven. Ik ben persoonlijk van mening dat een betere communicatie van de belastingdienst met de burger veel meer zal opleveren dan het dreigen met geweld terwijl achteraf blijkt dat het een misverstand is of dat de belastingdienst een eventuele verandering over het hoofd heeft gezien. Ik hoop echt dat nu de organisatie wordt aangepakt, men ook de strategie zal veranderen. Van dreigen met aanslagen naar communicatie met het volk. Belasting betalen mag nooit een probleem zijn maar we weten allemaal dat de staat van de burger eist dat ze belasting betalen terwijl met dat geld niet effectief wordt gewerkt aan vooruitgang. Als de burger het gevoel heeft dat de overheid serieus omgaat met het welzijn van het volk en hard werkt aan een goede infrastructuur dan weet ik dat de burger zich juist zal aanmelden om aan hun belastingverplichting te voldoen.
Een andere vorm van aanslag vind ik het gedrag van een bankinstelling. Ik hoorde laatst een dame vertellen dat haar man zichzelf van het leven had beroofd en dat het kwam door het machtsvertoon van een bankinstelling waardoor deze meneer het niet meer zag zitten. Het erge hiervan is dat ik persoonlijk dezelfde ervaring nu meemaak en notabene met exact dezelfde bank. Ik wil het dan ook in alle vrijheid betitelen als te zijn een gewoonte van deze bank om de burgers geestelijk en lichamelijk kapot te maken en ze schamen zich er helemaal niet voor. Het doet ze echt niets als ze horen dat door hun gedrag iemand zichzelf van het leven heeft beroofd. Sterker nog, het lijkt alsof ze juist blij zijn. Dit schaamteloze gedrag wordt door geen enkele regering aangepakt. Wel vragen we ons zelve steeds af hoe het komt dat we zoveel zelfmoordgevallen hebben. Als u dacht dat de overheid een commissie zou instellen om hier onderzoek naar te doen dan heeft u het helemaal mis. Ze hebben andere dingen aan hun hoofd. Hoe ze veel geld kunnen maken bijvoorbeeld! Juist een bank die je blindelings zou moeten vertrouwen vertoont zo een machtsvertoon. Als burger moet je werkelijk heel sterk in je schoenen staan om het vol te houden maar we geven niet op. De overheid doet het niet en dus moeten de burgers het zelf doen en dat gaat ook gebeuren. Binnenkort zal ik daar meer over schrijven.
Wat ik ook zo vreselijk vind is dat twee notarissen steeds weer worden genoemd als ik met mensen praat over dit gedrag en dat is voor mij ook weer heel vreemd. Waarom worden ze niet aangepakt of opgepakt? Of doet het niemand iets? Leven we nu werkelijk voor onszelf en mag de rest stikken. Het toeval wil dat ik het zovaak heb gehoord dat ik het spiritueel heb bekeken en wat denkt u dat eruit kwam:
A+B=C. De notarissen A en B zijn C en c staat echt niet voor correct maar de tijd gaat het leren. Als de bank uw eigendommen dreigt te veilen en dat in de krant plaatst en twee dagen later weer intrekt, dan moet u begrijpen dat het de bedoeling is om u op de knieën te krijgen. Het is dan heel erg zwaar, zowel lichamelijk als geestelijk maar neem van mij aan: de bank wil maar 1 ding: uw eigendommen voor weinig geld. Nu hoor ik ze zeggen dat ze een grote familie willen zijn met u! Mijn haren gaan dan overeind staan. Als ze zo beginnen dan is het werkelijk oppassen geblazen.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!