Uitspraak in fraudezaak Ford Ranger-loterij Sol

Kantonrechter Siegline Wijnhard heeft Amitkoemar K. donderdag veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van 3 maanden. Zijn comparant Pradeepnaraine R. is vrijgesproken van de gehele tenlastelegging. Beide heren werden ervan beschuldigd dat zij in mei 2014 gefraudeerd zouden hebben met loten van een SOL loterij. De hoofdprijs was een Ford Ranger. Een getuige gaf eerder aan dat de fraude achteraf ontdekt werd bij het opmaken van het proces verbaal en bij de controle van nodige stukken. De verdachten zouden vervalste loten hebben gebruikt. De organisatie had volgens hem het geluk dat de sleutels van het voertuig nog niet waren overhandigd. Na de trekking controleerde de SOL het winnende lot, waarna bleek dat er iets niet in de haak was.
Het onderzoek van de politie richtte zich vervolgens in eerste instantie op de winnares, maar die werd achteraf niet meer als verdachte aangemerkt. Pradeepnaraine R. werd eerst aangemerkt als het brein achter de fraude. Volgens de rechter is dit echter nergens uit het onderzoek gebleken, omdat de fraude reeds was ontdekt, voordat het voertuig aan de winnaar was afgestaan. De SOL-medewerker Amitkoemar had een lot, dat door de vrouw was ingevuld, zonder haar medeweten gescand en vermenigvuldigd. De winnares had ook zelf originele loten ingevuld en volgens de regels in de bus gedaan. Het lot dat uiteindelijk werd getrokken, bleek echter een gescand exemplaar te zijn.
De uitslag van de loterij is niet bindend verklaard, nadat bleek dat er is gefraudeerd met het winnende lot dat op 18 mei is getrokken bij de ‘Sol Go Further Win a Ford Ranger’ goederenloterij.
FR

error: Kopiëren mag niet!