Psychiatrisch rapport homo-sekswerker nog niet binnen

Het psychiatrisch rapport van de verdachte, Kelton A, die terecht staat voor de moord van Amier Candia, is nog niet binnen. Kantonrechter Siegline Wijnhard was donderdag genoodzaakt deze zaak dan uit te stellen naar 21 april. Het rapport is volgens de rechter nodig, voordat het Openbaar Ministerie een strafvoorstel kan doen. Volgens de verdachte, die een commerciële sekswerker is, zou hij geen enkele andere uitweg hebben gehad dan het afhandig gemaakte mes van Candia bij zich te houden en dit achteraf uit vrees te gebruiken om zijn eigen lijf te beschermen. De kantonrechter heeft eerder de camerabeelden bekeken, waaruit volgens haar duidelijk gebleken is dat de verdachte zich op het terrein van een bar bevond. Uit het beeldmateriaal is gebleken dat Kelton zelf tot drie maal toe de poort van het terrein zou hebben opengemaakt en achter Candia zou zijn gerend.
Na een korte schermutseling zou hij het slachtoffer met voorbedachten rade een steekverwonding aan zijn borststreek toegebracht hebben. Dit zou hij met een scherp voorwerp gedaan hebben aan de Grote Combéweg (Van Roseveltkade). Kelton werd na het feit ter plaatse aangetroffen en aangehouden. Toen de politie op de plaats aankwam, had het slachtoffer reeds de geest gegeven. De verdachte verklaarde toen bij de politie dat hij een relatie van negen maanden had met Candia en waren zij reeds twee maanden uit elkaar. Het strafbaar feit speelde zich op 23 oktober 2015 af. Kelton probeerde het slachtoffer te reanimeren, maar het was te laat. De verdachte geeft toe dat het onnodig was het mes bij zich te houden. Hij heeft spijt van wat er is gebeurd en had nooit de bedoeling te doden.
FR

error: Kopiëren mag niet!