Cursus veilig varen voor boothouders

1 SLO start cursus Vaarbewijs Veilig VarenDe Stichting Logistiek Onderwijs (SLO) organiseert in het kader van het verhogen en garanderen van de veiligheid van het personenvervoer te water een cursus ‘Veilig Varen’. Gisteren werd met de cursus gestart. Deze zal moeten resulteren in het verkrijgen van een vaarbewijs. Het vaarbewijs is bestemd voor bootbestuurders, die slechts op de binnenwateren van Suriname varen. Dit zijn bestuurders van eenvoudige houten boten voor vervoer van personen en goederen, eenvoudige houten schoolboten, pleziervaartuigen met een lengte van 15 meter of kleiner en waterscooters.
Het vaarbewijs zal een geldigheidsduur hebben van maximaal 5 jaren. De kosten ter verkrijging van het vaarbewijs zijn gesteld op SRD 210. Zij die de training Veilig Varen, georganiseerd door de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) of het Surinaams Maritiem Instituut (SMI), met succes hebben afgerond en daardoor in het bezit van het certificaat ‘Veilig varen’ kunnen deze nu inruilen met een vaarbewijs ‘Veilig varen’.
Bij de oprichting in 2008 hebben drie grote instituten gestaan achter de gedachte van een logistieke school. De NV Havenbeheer, de Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS) en de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) hebben hiertoe bijgedragen met medewerking van het toenmalige ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. De stichting omvat meer dan alleen een maritieme school. Er wordt ook haven- en luchtvaartonderwijs verzorgd. De stichting is sinds haar bestaan niet weg te denken, omdat logistiek belangrijk is voor de ontwikkeling van het land.

error: Kopiëren mag niet!