Politie Santo Dorp beschikt niet over prowagen

De politie van Santo Dorp beschikt nu al bijkans twee weken niet over een prowagen. Een buurtbewoner vertelde aan Dagblad Suriname dat zij dinsdag behoorlijk veel geluidshinder ondervond. Zij heeft keer op keer met de politie gebeld, maar die kwam maar niet opdagen. De aangeefster is uiteindelijk zelf naar het station gereden en daar kreeg zij van de politie te horen dat zij momenteel te kampen hebben met een vervoersprobleem. Dit was de reden waarom de politie niet kon uitrukken. Er werd assistentie gevraagd van een ander politiepost, maar de politie van dit station is vijf uren later gearriveerd. De bezorgde burger vertelde dat zij zich helemaal niet veilig voelt in haar huis en woonomgeving. “Als er een overval of iets ernstigs gebeurt, is de politie van Santo Dorp niet beschikbaar, want zij beschikken niet over adequaat vervoer. Zij zijn afhankelijk van een ander station en zij zullen pas assistentie verlenen wanneer het hun gunstig uitkomt. Vele burgers van dit verzorgingsgebied hebben hierover hun beklag gedaan, maar tot nu toe is er geen verbetering gekomen. In dit verzorgingsgebied wordt er ook niet meer gesurveilleerd, met alle gevolgen van dien. De agenten gaan naar het werk en doen wat ze kunnen doen. Het schijnt dat het KPS behoorlijk achteruit is gegaan met betrekking tot hun equipment.”
Korpschef Agnes Daniel had in een eerder interview aan Dagblad Suriname te kennen gegeven dat wanneer politiemannen hun eigen vervoer inzetten, zij hiervoor niet zullen worden uitbetaald. Behalve vervoersprobleem is er ook een autorisatieprobleem. Volgens Daniel zijn er inderdaad wat uitdagingen met betrekking tot de procedure voor autorisatie. “Het duurt heel lang. Ik kan mij voorstellen dat optreden in bepaalde gevallen uitblijft en dat men door de opgebouwde voorraden heen is. Ik heb wel iets door gerapporteerd gekregen dat medewerkers voorschieten. Bij autorisatie moet er een bepaalde procedure gevolgd worden. Er zijn comptabele regels die je moet naleven. Voorschieten van privégelden is iets wat heel moeilijk is binnen de comptabiliteitswetgeving”, legde de korpschef uit. Regel is wel dat brandstof van personeel welke wordt voorgeschoten, niet wordt uitbetaald.

error: Kopiëren mag niet!