Banenbeurs moet jongeren in de gelegenheid stellen werk te vinden

Het Kari Yu! programma zal op vrijdag 11 maart 2016 in de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF Beurshal) een Job en Opportunity Fair (banenbeurs) organiseren, waaraan verschillende ondernemingen uit het bedrijfsleven zullen deelnemen. De beurs stelt getrainde jongeren in de gelegenheid in contact te komen met potentiële werkgevers. De verschillende werkgevers uit het bedrijfsleven kunnen de jongeren eventueel interviewen en rekruteren voor hun bedrijf. Tot op heden heeft het Kari Yu! programma meer dan 2.000 jongeren getraind, waarvan 638 afkomstig zijn van de Y2Y component. Meer dan 400 jongeren zijn geplaatst in een baan en 363 hebben stage gelopen in de private sector.
Voor de aanvang van de beurs zal het Kari Yu! programma eerst aan 106 deelnemers van het Youth to Youth component, certificaten uitreiken. Deze jeugdige werkzoekenden hebben de Youth to Youth component van het Kari Yu! programma succesvol afgerond. De jongeren zijn afkomstig uit Sophia’s lust, Latour, Nieuw Weer en omgeving, Ephraimzegen, Flora, Paramaribo- Centrum, Lelydorp en Nieuw-Nickerie. De certificaatuitreiking staat in het teken van het aangaan van publieke en private partnerschappen voor het terugdringen van jeugdwerkloosheid. In dit kader zal de PADF een Memorandum of Understanding tekenen met het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Ook zal PADF een samenwerkingsovereenkomst aangaan met de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO). De minister van Arbeid, S. Moestadja, zal een korte toespraak houden in het belang van jeugdontwikkeling.
De certificaatuitreiking van het Suriname Youth Development and Juvenile Justice Program Kari wordt gefinancierd door Usaid (the United States Agency for International Development) en uitgevoerd door de PADF (Pan American Development Foundation). De certificaten zullen uitgereikt worden aan jongeren, die hebben deelgenomen aan de zesde ronde van de Youth to Youth (Y2Y) componnent van het Kari Yu programma. Deze jongeren zijn 5 weken getraind in Basic Life Skills en pre-employment vaardigheden en zullen hierna worden begeleid in het vinden en behouden van een baan.

error: Kopiëren mag niet!