Optie voor achterstand: verlengen schooljaar

2 OnderwijsVolgens DNA-lid Riad Nurmohamed zou verlengen van het schooljaar een eventuele optie zijn voor het inlopen van de achterstand die de scholen hebben opgelopen door de actie van de bushouders. Een andere optie is dat men gewoon in de vakantie doorwerkt. De parlementariër stelt niet zeker te weten als de achterstand ingelopen kan worden. Het ministerie zou in dit kader zelf een indicatie moeten geven hoe deze achterstand ingelopen kan worden. Middels een perscommuniqué van de vicepresident is besloten dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur een inhaalprogramma zal samenstellen en laten uitvoeren voor leerlingen die door stagnatie van het schoolvervoer een achterstand hebben opgelopen.
Ordening van het busvervoer
De parlementariër is van mening dat er ten eerste een grote ordening moet komen bij het openbaar vervoer. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme is het aangewezen ministerie om deze taak uit te voeren. “Ik heb allang gezegd dat die sector geordend moet worden. Laat de mensen betalen en de scholieren moet je een speciaal tarief geven. De sector moet in ieder geval optimaler gedraaid worden. Maar als het gaat om leerlingen en anderen, moet men geen grappen maken want mensen moeten aan het werk en leerlingen moeten naar school.”
Overheidsattitude om laat uit te betalen
“Ten aanzien van de late betaling weten we dat het land nu te kampen heeft met een financieel probleem. En niet een ieder geniet dezelfde prioriteiten. Binnen de gezondheidssector is er momenteel ook een probleem met betrekking tot de uitbetaling. Verder heeft de overheid gewoon de attitude de mensen laat uit te betalen. Dat is niet wenselijk maar gebeurt in een aantal sectoren, waaronder ook de gezondheidssector. Niemand mag laat uitbetaald worden en als de regering het salaris op tijd krijgt, moeten de bushouders die ook tijdig kunnen ontvangen. Als om wat voor redenen dan ook dat niet kan, dan moet er gecommuniceerd worden”, aldus Nurmohamed.

error: Kopiëren mag niet!