Misiekaba fluit Abdoel terug

Waarnemend NDP-fractieleider Amzad Abdoel heeft er geen moeite mee om vanuit zijn geloofsovertuiging Palestijnen te ondersteunen. Dit maakte de politicus duidelijk kenbaar tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA), waarbij de goedkeuring van het gewijzigde handvest van de Organisatie van Islamitische Staten (OIC) onder de hamer stond. “Ik ben moslim en kan mij volledig terugvinden hierin”, stelde Abdoel bij het lezen van enkele punten uit het handvest. Zijn fractieleider Andre Misiekaba was er echter duidelijk niet blij mee en maakte dit duidelijk aan hem kenbaar. “De kwestie die ik nu ga bespreken met de waarnemend fractieleider is geen standpunt van de fractie van de NDP. Het is goed te zeggen dat toen de regering in 2011 het besluit genomen heeft om Palestina te ondersteunen, niet iedereen in het land daarmee eens was. Met name de christelijke organisatie waarvan ik lid ben, heeft toen publiekelijk aangegeven het niet eens te zijn met de regering. Een standpunt waarachter ik mezelf kan stellen”, stelde Misiekaba. Ook assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vond dat de uitspraak van Abdoel niet door de beugel kon. “Even, even, wij ondersteunen de Palestijnen als staat en niet vanwege uw geloof”, stelde zij.
Suriname onderhoudt volgens Misiekaba wel formele banden met Israël. “We hebben regeringen gehad die zich neutraal hebben opgesteld in deze kwestie. De regering Bouterse 1 heeft ervoor gekozen om een partij te kiezen. De vraag is of daardoor inderdaad de banden met Israël onder spanning komen”, stelde de NDP-fractieleider. Abdoel vond dat hij duidelijk zijn stanspunt had aangekaart, maar dat hij ook respect heeft voor de mening van zijn fractieleider.
FR

error: Kopiëren mag niet!