Acties schoolvervoer voortgezet

De voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), Kenneth Themen, geeft aan dat de staking vooralsnog voortgezet wordt. De OBS-voorzitter zegt dat enkele buschauffeurs wel hebben aangegeven dat zij al zijn uitbetaald. Het vermoeden is echter dat men tweedracht probeert te zaaien onder de bushouders. De buschauffeurs zeggen zich nimmer te laten beetnemen hierdoor en zullen als één front de acties voortzetten. “Men is van mening dat zij vandaag degenen zijn die ontvangen, maar morgen ontvangt een ander en jij niet. Men moet ophouden steeds 6 of 7 mensen te betalen.”
Themen zegt dat vanwege de staking men situaties krijgt waar mensen gaan improviseren en kinderen proppen in auto’s. “De regering heeft het gehad over budgetteren. Maar hoe moeten de mensen dat doen als zij plotseling geconfronteerd worden met een extra onvoorziene uitgave. Nu moeten de ouders zelf voor vervoer betalen. Een ander gevaar is dat kinderen gedemotiveerd raken door de ontstane situatie en dan zullen afhaken. Ik heb 40 jaren leiding gegeven aan scholen en ik weet dus hoe het gaat. Je krijgt namelijk drop-outs.” De OBS-voorzitter zegt nog steeds te hopen dat dit probleem snel opgelost wordt. “Er is een begroting opgemaakt en men weet hoeveel de buschauffeurs betaald moeten worden. Men moet gewoon overgaan tot de uitbetaling” , aldus Themen.

error: Kopiëren mag niet!