DNA hekelt maandelijkse betalingsperikelen overheid

NDP-fractieleider Andre Misiekaba hekelt het feit dat het parlement maandelijks geconfronteerd wordt met betalingsperikelen van de overheid, terwijl het parlement nog tijdens de begrotingsbehandeling aandacht voor dit probleem heeft gevraagd. “Wij hebben tijdens de begrotingsbehandeling benadrukt dat onderwijs nimmer in problemen mag komen. Toch zien wij elke maand dat bus- en boothouders niet worden uitbetaald.” Misiekaba benadrukte dat dit slechts één van de vele gevallen is. Hij weet dat de financiële middelen beperkt zijn, maar dat is waarom wij zelf gevraagd hebben om prioriteiten te stellen. Misiekaba kreeg ondersteuning van Diana Pokie van de Abop-fractie. Volgens Pokie is het duidelijk te zien dat de scholen in de verre districten compleet lam liggen. “De schoolonderzoeken (SO’s) zijn voorlopig uitgesteld, maar we hebben in het verleden ook gezien dat ondanks betalingsperikelen de regering de examendata niet verschuift.” Zij wil graag van Onderwijsminister Robert Peneux weten of zij al een plan heeft met betrekking tot de examens.
“In Saramacca en Para alleen maakt 70% van het schooljeugd gebruik van schoolvervoer”
Naomi Samidin van de NDP-fractie vulde aan door te zeggen dat het de zoveelste keer is dat het land geconfronteerd wordt met busstakingen. Wat volgens haar ook komt bijkijken, is dat het openbaar vervoer, met name de staatsbussen van de NVB, ook is lamgelegd. “In Saramacca alleen maakt 70% van het schooljeugd gebruik van schoolvervoer, in Para idem. Ik sta hier niet voor Para en Saramacca alleen, ik sta hier voor alle duizenden leerlingen en leerkrachten die op dit moment verstoken zijn van schoolvervoer. Wij weten wat het betekent als wij effectieve onderwijsuren verliezen, omdat wij aan het eind van het jaar allemaal kijken naar de overgangs- en slagingspercentages. Dit is één van de belangrijkste factoren waarvoor de Staat moet zorgen. Ik denk wat wij onze prioriteiten beter moeten stellen”, aldus Samidin.
Wanbeleid regering
Leerlingen, leerkrachten, werknemers en marktverkopers zijn volgens Ingrid Bink zwaar getroffen door dit wanbeleid van de regering. “Velen zijn gedupeerd, want u weet: no work, no pay!”, aldus Bink.
FR

error: Kopiëren mag niet!