Trinidad weigert Surinaamse doksen

1 Trinidad weigert Surinaamse doksenDe autoriteiten in Trinidad & Tobago willen maar geen toestemming verlenen aan de Surinaamse onderneming De Doksenclub om haar producten af te leveren op hun markt. ‘Er wordt steeds een barrière opgeworpen door de autoriteiten aldaar om licentie te verlenen voor de exporten van doksen vanuit Suriname’, zegt Gerard van den Bergh, directeur van De Doksenclub aan een Trinidadiaanse medium. Er is al een importeur in Trinidad, Rainbow Imports, die bereid is de doksen te halen.
Van den Bergh heeft er alles aan gedaan om de minister van Landbouw van Trinidad zover te krijgen, maar steeds komt er een andere obstakel. ‘De Doksenclub is ISO 22000 gecertificeerd. Verder hebben we een zeer hygienische kweekfaciliteit, die altijd gecontroleerd word door de Surinaamse autoriteiten en toch zoveel weigeringen. Vorig jaar leek het erop alsof zaken geregeld zouden worden, dus hadden we een container al volgeladen. Op het laatste moment kregen we een telefoon uit Trinidad en alles was gecanceld’, aldus de directeur.
De Doksenclub, die de Muscovy-ras in Suriname kweekt, kan behalve de Surinaamse markt ook die van Trinidad voorzien. De eieren die gebroed worden, komen uit Frankrijk en het voer uit Nederland. ‘Onze producten zullen zeker de cateringindustrie van Trinidad ten goede komen’, aldus Van den Bergh tegenover een Trinidadiaans nieuwsmedium.

error: Kopiëren mag niet!