’s Lands Hospitaal opent modern mortuarium

De huidige ambassadeur van India, Satyender Kumar en de medisch directeur van s’ Lands Hospitaal Soenita Nannan Panday – Gopisingh (foto: Kevin Ngadimin)
De huidige ambassadeur van India, Satyender Kumar en de medisch directeur van s’ Lands Hospitaal Soenita Nannan Panday – Gopisingh (foto: Kevin Ngadimin)

Opening moderne mortuarium s Lands Hospitaal 2De officiële opening van het gemoderniseerde mortuarium van het’s Lands Hospitaal heeft op 24 februari 2016 plaatsgevonden. Het mortuarium beschikt over airconditioning, een goede wastafel, nieuwe koelcellen en speciale kleedruimtes voor de afleggers en voldoet hiermee nu aan de gestelde eisen. De aula is ook verruimd. In haar speech heeft de medisch directeur, Soenita Nannan Panday – Gopisingh, aangegeven dat dit allemaal niet mogelijk zou zijn zonder de inzet en natuurlijk de grand van de Indiase ambassade. Voormalig ambassadeur Subashini Murugesan heeft zich intensief ingezet voor de bouw van het nieuw mortuarium voor het ’s Lands Hospitaal.
Het project is in 2014 voor financiering aangeboden aan de Indiase overheid door tussenkomst van de ambassadeur van Suriname in India, Ashna Kanhai, waarna in hetzelfde jaar nog groenlicht werd gegeven. De totale schenking vanuit India bedraagt USD 311.500, waarvan het eerste deel, USD 144.000, in januari 2015 door de ambassadeur aan het ziekenhuis werd overhandigd. De tweede transactie werd in september 2015 ontvangen.
Adviseur Ray Wimpel gaf tijdens zijn speech aan dat het in de bedoeling ligt dat het moderne mortuarium nieuwe mogelijkheden biedt voor bewoners in het noorden van het land. Het werk van het ziekenhuis is erop toe te zien dat het gebruik hiervan zo minimaal gehouden wordt. “Als men over 6 maanden 6 lijken hier aantreft, wil dat zeggen dat men zijn of haar werk niet goed heeft uitgevoerd. Een handicap echter is het ontbreken van een parkeerruimte, maar er zal daaraan zeker gewerkt worden”, stelde Wimpel.

error: Kopiëren mag niet!