Senioren burgers Wit Santi krijgen informatie over gezonde voeding

Senioren burgers Wit Santi krijgen informatie over gezonde voeding
Senioren burgers Wit Santi krijgen informatie over gezonde voeding2
Senioren burgers Wit Santi krijgen informatie over gezonde voeding3De Stichting Educatief Centrum Wit Santi heeft onder leiding van Bryan Swedo in samenwerking met Sanya Williams, Stephanie Jakaoemo en een stagiaire van AHKCO, Martin Naomi, op 19 februari een voorlichtingsavond georganiseerd te Wit Santi. ‘Gezond ouder worden’ en ‘Gezonde voeding voor ouderen’ kwamen hierbij aan de orde.
De stichting heeft de voorlichtingsavond georganiseerd met het doel om meer voorlichting te geven omtrent gezonde voeding te Wit Santi. Er wordt te weinig voorlichting omtrent gezonde voeding gegeven aan seniorenburgers van het dorp. Hierdoor ontstaan er ongezonde voedingsgewoonten. De seniorenburgers werden als eerst geïnformeerd dat ouder worden niet met gebreken hoeft te komen, als men goed eet, regelmatig in beweging blijft, positieve gedachten en gevoelens laat overheersen en ook vooral door te letten op het aantal uren dat men slaapt. Verder werd hun uitgelegd dat een kleurrijke maaltijd van essentieel belang is en dat men het aantal maaltijden per dag niet moet overslaan. De voorlichtingsavond werd afgesloten met het advies te blijven bewegen en te kiezen voor gezonde voeding. De seniorenburgers, bestaande uit vijftien participanten, waren zeer tevreden met de voorlichtingsavond.
De stichting streeft ernaar meer voorlichtingsavonden en trainingen te organiseren voor de bewoners van Wit Santi. Aangezien het aantal werklozen toeneemt in het dorp onder de jongeren zal bij de eerstvolgende activiteit van de stichting een behoefteonderzoek onder de jongeren in het dorp gedaan worden, waarbij ondernemerschap gestimuleerd zal worden.

error: Kopiëren mag niet!