VSW optimistisch over valutaveilingen

De Vereniging van Surinaamse Winkeliers (VSW) hoopt dat de valutaveiling het resultaat oplevert, zoals door de governor van de Centrale Bank van Suriname verwacht wordt. Raymil Manichand van de VSW blijft optimistisch over het model en is benieuwd te zien hoe het allemaal zal uitpakken. “Het heeft in het verleden niet gewerkt, maar wij zijn al jaren verder. Laten wij kijken wat het nu wordt”, zegt Manichand. Het ligt in de verwachting dat na de eerste veiling van vreemde valuta door de Centrale Bank de koers tot in de buurt van SRD 5 zal komen te liggen. Economen denken zelfs aan een koers boven de 5.
Het volgende dat hierdoor zal komen, is de verhoging van de douanekoers. “Wij werken nu met een koers van SRD 4,20 bij de douane. Ook de VSW verwacht dat er een koers van dichtbij de 5 tot stand kan komen. Als er een wekelijkse koers in de orde van SRD 5 komt, dan praten wij over een verhoging van 20%. Dit zal zeker een impact hebben op de basislevensbehoeften”, zegt Manichand. De prijzen in de winkels zien er nu al niet aantrekkelijk uit. Indien de koers in de orde van SRD 5 zal komen te staan, worden de producten in de winkels volgens Manichand duurder dan ze nu al zijn.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!