Personeel Esther Stichting ontevreden over vertrek directeur Jabini

Het personeel van de Esther Stichting zou volgens bondsvoorzitter Murwin Leeflang van Bond Personeel Esther Stichting (BPES) niet blij zijn met de overplaatsing van hun directeur naar Huize Ashiana. “Ik heb namelijk een onderhoud gehad op 17 februari met boze personeelsleden van de Ester Stichting, die aangaven dat zij via het nieuws zouden hebben vernomen dat de directeur wordt overgeplaatst naar Huize Ashiana. Het personeel vindt dit zeer vervelend vanwege het feit dat zij bijkans twee en een half jaar strijd gevoerd heeft alvorens zij een directeur kreeg bij de Ester Stichting.” Het personeel is volgens Leeflang niet te spreken over deze kwestie. “Ik heb geluisterd naar de werknemers van de instelling. Nadat zij hun beklag hadden gedaan, heb ik direct contact gemaakt met de directeur die op dat moment in Esther Stichting was.”
Jabini verrast met overplaatsing
Volgens de bondsvoorzitter zei de directeur enigszins verrast te zijn door het besluit genomen door de minister van Sozavo. “Als bondsvoorzitter was ik ook verrast. Ik vroeg duidelijk aan de directeur naar de reden. Deze gaf aan dat hem is voorgehouden dat Huize Ashiana groter is in omvang. De directeur heeft ook aangegeven dat hij gesolliciteerd heeft voor de Ester Stichting en zou die niet willen verlaten, mede ook omdat hij toch wat zaken reeds gedaan heeft kunnen krijgen voor de werknemers van de instelling, zoals bijscholing van het personeel. Jammer, want de man heeft zich reeds ingewerkt in de zaken bij de Ester Stichting.”
Bond wacht op uitnodiging minister
“De minister van Sozavo zou de stafleden hebben uitgenodigd voor een spoed onderhoud en we hopen dat de bond ook wordt uitgenodigd.” Volgens Leeflang zal het bestuur van de bond een algemene ledenvergadering maandag beleggen met de leden en de Vakcentrale C-47, waarbij gesproken zal worden over deze zeer onsmakelijke situatie. “Wij zullen maandag vernemen van de leden en dan zal de vergadering een besluit nemen. Deze werkwijze van de minister vinden wij niet correct en het is deze zelfde minister geweest die bij het aantreden van deze directeur ons allemaal heeft voorgehouden dat wij lang hebben gewacht en het zo hoort dat er een directeur is voor de instelling. Nu worden wij hiermee geconfronteerd”, aldus Leeflang.

error: Kopiëren mag niet!