Vuilstortplaats Ornamibo geteisterd met enorme rookontwikkeling

IMG-20160219-WA0007Er is momenteel een enorme rookotnwikkeling te merken in de woonomgeving van de vuilstortplaats Ornamibo. Buurtbewoners ervaren dit ongemak sinds bijkans een week. Claudia Maatsen, het hoofd van de afdeling Vuilophaal en Verwerking van het ministerie van Openbare werken, zegt dat er met man en macht wordt gewerkt aan het normaliseren van de situatie. “Het probleem van de bluswerkzaamheden van de brandweer is namelijk de begaanbaarheid van de vuilstortplaats. Doordat de enorme rookontwikkeling zich voordoet dichtbij een ravijn is er met heel veel inspanning een weg gebaand voor de brandweer.” Echter stelt Maatsen de buurtbewoners vooral gerust dat er geen sprake is van eventuele calamiteiten. “Bij zoveel tonnen aan vuil ontwikkelen zich gassen die als nadeel hebben, de enorme rookontwikkeling wat nu gaande is. Maar wij zijn verplicht de samenleving en vooral de lokale bevolking te informeren. Er is verder geen rede tot paniek en hopen de situatie al gauw te hebben genormaliseerd,” zegt Maatsen.

error: Kopiëren mag niet!