Yang Zigang belooft volledige steun toe aan EBS

Yang Zigang belooft volledige steun toe aan EBS4De warme samenwerking die Rabin Parmessar toen als minister van Openbare Werken had met de Chinese ambassadeur Yang Zigang, en de bestaande samenwerking die N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) al had met de ambassade heeft nu een diepere weerslag op de EBS. Zigang herhaalde de bereidwilligheid van de Chinese overheid om de Surinaamse overheid, c.q. het Surinaamse volk te ondersteunen op haar weg naar grotere hoogtes en dat die steun ook aan de EBS zal worden gegeven in haar streven elektrische energie voor het Surinaamse volk te brengen. De ambassadeur beloofde namens de Chinese regering volledige steun toe aan de EBS. Deze steun¬betuiging werd uitgesproken tijdens een bezoek van de ambassadeur aan de EBS op woensdag 17 februari 2016. Zigang werd door Parmessar, algemeen directeur EBS en het volledig directieteam hartelijk verwelkomd.
De EBS-directeur vroeg aan de ambassadeur op welke manier China van betekenis kan zijn bij de oplossing van het probleem van de elektriciteitsvoorziening voor de bewoners in het binnenland die het grootste deel van de dag zonder elektriciteit zitten. De Chinese ambassadeur maakte er melding van dat er al een MOU (memorandum of understanding) tussen een bedrijf uit China en de Investment and Development Corporation Suriname N.V. (IDCS) is getekend om in het binnen¬land het opzetten van zonne-energie, te ontwikkelen. Parmessar stelde echter voor om kortere lijnen te trekken en EBS na overleg met IDCS in contact te brengen met dit Chinees bedrijf, dat gespecialiseerd is in zonne-energie. “We gaan snel vooruit en hebben niet de luxe om te wachten”, zei Parmessar.
De ambassadeur stelde enkele uitwisselingsprogramma’s tussen technisch personeel van Suriname en China voor. Technici van China en Suriname zullen in de gelegenheid zijn technische aspecten en andere praktische zaken met elkaar uit te wisselen. Zigang nodigde EBS ook uit om aan beurzen, die dit of volgend jaar worden georganiseerd, te participeren.
Maar het meest concrete voorstel was het aanbieden van korte trainingsprogramma’s aan technisch personeel van EBS in China. Zigang vroeg de direc¬teur medewerkers af te vaardigen om aan deze cursussen mee te doen, die in mei van start gaan. Het gastland zal volledig opdraaien voor de kosten.
Parmessar en de Chinese ambassadeur namen op een warme manier afscheid van elkaar en beloofden de relatie tussen EBS en de ambassade verdere diepgang te geven.

error: Kopiëren mag niet!