2de Maarten Lindveld Memorial Day in teken van donaties

1 Maarten Lindveld 2De Stichting Nacionello Beheer en de veteranenploeg van FCS Nacional hebben afgelopen zaterdag de 2de Maarten Lindveld Memorial Day georganiseerd. Lindveld was niet alleen een speler, maar een grote makker van de hele Nacional-familie. Op 13 februari was het 2 jaar geleden dat hij op brute wijze is vermoord in zijn woning. ‘Heel jammer dat tot nu toe geen opheldering is gebracht in deze zaak’, zegt Hemant Jaikaran, voorzitter van de stichting tevens de veteranenploeg. De stichting heeft gemeend om de tweede memorial day niet alleen met voetbal te vullen, maar ook bezig te zijn met de jeugd. ‘Want Maarten hield van kinderen. We hebben gekozen voor kinderen die niet elke dag zo’n dag kunnen meemaken’, geeft Jaikaran aan. Voor deze dag waren uitgenodigd de kinderen van de tehuizen Maria Hoeve en het Parelhuis.
De dag begon reeds om 15.00 uur met sport en spel, waarbij de veteranenvoetballers van Nacional, waaronder Ronny Vrede, Imraan Bhikhie, Stanley Betterson, Romeo Overeem, Revenilo Elsenhout enz., ook hun medewerking hebben verleend. De damafdeling van de Jongeren Federatie Wanica (Jofewa) was ook van de partij. Na het sport- en spelgedeelte werden de kinderen getrakteerd met een lunch.
Deze dag is ook samengekoppeld met de jaarlijkse donatiedag van Nacionello. De eerste organisaties die in aanmerking kwamen voor donaties waren dan ook de kinderen van beide tehuizen. Vrijwel alle kinderen kregen een pakketje mee. Verder waren er ook laptops voor onder andere de Stichting in de Ruimte, Jofewa en andere kinderen. Ook sportverenigingen kwamen in aanmerking voor materiaal. Jaikaran geeft aan dat deze dag tot stand gekomen is mede dankzij een aantal sponsoren.
Na de donaties werd er een voetbalwedstrijd gespeeld; dat was de grootste hobby van wijlen Lindveld. De aftrap van deze wedstrijd werd gedaan door de dochter van hem, Shamara Lindveld en de gast uit Nederland, Soerin Malhoe van VVV Himmat. De 40+ wedstrijd ging tussen FCS Nacional, onder leiding van Ronny Vrede, en Selecion Lelydorp, onder leiding van Raymond “Lane” Notopawiro. Deze spannende wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.

error: Kopiëren mag niet!