Bescheiden topscorer Akoela: “Verdienste van de ploeg”

Debolha Akoela
Debolha Akoela
Debolha Akoela. Deze naam hoor je vrijwel ieder week. Althans als Deva Boys een wedstrijd gewonnen heeft in de SVB Eersteklasse. Dan heeft Akoela in veel gevallen zeker gescoord. In de laatste wedstrijd tegen Amardeep kreeg hij er 4 in. Maar wie is deze Akoela, die plotseling de sterren van de hemel speelt bij de koploper in de Eersteklasse. In elk geval is Akoela geen voetbalfamilie in Suriname.
Santigron
De 21-jarige spits begon zijn carrière in georganiseerd verband bij SV Santigron op 16-jarig leeftijd. Hierna verhuisde hij naar de jeugdafdeling van Kamel Dewaker (KD). Hij groeide snel en kwam vaker uit voor de seniorenploeg. Maar echt viel hij niet op. Afgelopen seizoen toen KD opging in Boma Star, koos Akoela ervoor om te verhuizen naar Deva Boys van Meerzorg. Na 11 wedstrijden heeft hij al 15 doelpunten gemaakt bij Deva Boys. Een ongekende goede gemiddelde met nog een hele ronde voor de boeg.
Bescheiden
De heel bescheiden Akoela geeft aan dat zijn vele doelpunten een verdienste van de totale ploeg zijn. “Ik scoor veel, omdat wij als ploeg heel hard werken. Ik leer ook veel van de andere spelers die mij altijd helpen en mijn fouten ook corrigeren. Vooral Giovanni Tiendari en Mugaphio Milano zijn spelers die mij altijd motiveren”, geeft hij aan.
Meer dan 20
Akoela geeft verder aan dat het de tweede doelman van Deva Boys is, die hem overgehaald heeft om naar deze ploeg te komen. “Hij vroeg me een keertje of ik niet bij Deva Boys wilde komen. Ik stemde toe en ging mee en uiteindelijk is de samenwerking tot stand gekomen.’ Akoela durft niet aan te geven op hoeveel doelpunten hij de competitie zal eindigen, daar deze nog heel lang is. Hij hoopt in ieder geval wel meer dan 20 treffers voor zijn rekening te nemen. Deva Boys staat na de eerste ronde op de eerste plaats en heeft van haar 11 gespeelde wedstrijden in de eerste klasse slechts 1 verloren. Het is dan heel logisch dat deze ploeg als titelkandidaat wordt gezien. Akoela geeft echter aan dat ze nog niet aan het kampioenschap denken. “De competitie is nog heel lang en er kan nog van alles gebeuren. Wij moeten blijven doen wat wij nu doen en dat is wedstrijden winnen, maar wij zijn er zeker nog niet.’ Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 2 bedraagt slechts vijf punten, geeft hij aan.

error: Kopiëren mag niet!