Introductie 1-jarige opleiding Journalistiek

In Suriname is er niet slechts behoefte aan de bestaande journalistenopleiding op Bachelor niveau, maar ook aan goed gestructureerde onderwijs-, training– en bijscholingsmogelijkheden voor journalisten en andere mediawerkers. De bestaande vakopleiding voor journalistiek aan de Academie voor Hoger Kunst en Cultuuronderwijs (AHKCO) is voor veel journalisten geen haalbare kaart, omdat onder andere het een fulltime opleiding betreft die moeilijk te combineren is met een fulltime werkbetrekking.
Daarom zal de Stichting ter Bevordering van de Journalistiek in Suriname (SBJS) in samenwerking met AHKCO en UNESCO een 1-jarige opleiding Journalistiek introduceren in Surinaamse op 4 april 2016. Het doel is het op duurzame wijze vergroten van journalistieke opleidingsmogelijkheden, vooral met betrekking tot praktijkonderwijs.
De opleiding is dan ook praktijkgericht en omvat de volgende vakken: radio-, televisie-, dagblad- en internetjournalistiek, massacommunicatie, ethiek, fotografie, interviewtechniek en audio en videomontage. Zowel journalisten, mediawerkers als andere belangstellenden mogen eraan deelnemen. De inschrijvingsperiode duurt tot dinsdag 29 maart 2016 in het gebouw van de AHKCO, Waterkant 14.

error: Kopiëren mag niet!