Rashied Doekhie: “Somohardjo heeft een ziek brein”

Assembleelid Rashied Doekhie heeft er geen woorden voor dat Pertjajah Luhur (PL)-topman Paul Somohardjo een ieder bij de haren sleept in zijn privé kwestie om de leden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan terug te roepen. “Wanneer strafklacht komt, zal Somohardjo als eerste worden ingesloten. Dit, omdat hij vanuit zijn ziek brein bedenker is van het hele scenario van vervalste stukken. Het is een leugen, waarin de NPS, VHP en Abop zijn getrapt. Ik denk dat de epidemie van Somohardjo bij de NPS, VHP en Abop is uitgebroken. Dat is liegseizoen!”, stelt de politicus tegenover Dagblad Suriname. Doekhie waarschuwt dat Somohardjo moet ophouden het volk en het geheel parlement onnodig in strafklachten te betrekken. Dit, omdat zaken dusdanig kunnen keren dat hijzelf in een strafcel kan belanden. Somohardjo heeft eerder aangegeven dat assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons geknoeid zou hebben met authentieke stukken over de fractievorming in DNA. Volgens hem zijn de namen van Sapoen en Chitan bijgeplakt bij zijn fractie, terwijl die er voorheen niet waren.
“Somo heeft dat ander stuk zelf van ergens gehaald”
Doekhie vermoedt dat Somohardjo zelf het vermeende vervalste stuk van ergens heeft gehaald om zodoende mensen te kunnen misleiden. “Niets is waar over vervalste stukken in DNA. Het ene is van DNA gekomen. Het andere heeft Somo van ergens gehaald, dat misschien ook authentiek is, maar niet legaal. In geen van beide is iets door DNA veranderd”, stelt hij. Doekhie benadrukt dat indien een onderzoek wordt opgestart, de PL-topman zeker de bak in zal gaan wegens valse zaken die hij naar buiten heeft gebracht. “Laat men mij tonen, waar gefraudeerd is”, aldus Doekhie.
“Deng mang ai ley!”
“Deng mang ai ley!”, stelt Doekhie. Volgens de NDP’er komen de oppositionele fracties steeds met verhalen die onsamenhangend zijn, waardoor zij gelijk door de mand vallen. “De ene zegt dat zij eruit gaan, omdat ze geen spreekbeurt hebben gehad, terwijl de andere zegt dat zij niet mee wil doen met dat ding van die fraude”, stelt hij over de huishoudelijke vergadering van dinsdag 2 februari. Volgens de parlementariër is het een leugen dat de oppositionele fracties geen spreektijd tijdens de vergadering hebben gehad, omdat de VHP-fractie tot viermaal toe en de Abop-fractie tot driemaal toe het woord kregen om hun zegje te doen. Dit, terwijl slechts NDP-fractieleider Andre Misiekaba de kans kreeg om een punt van orde te maken. Volgens Doekhie was de gehele zaak georkestreerd om weg te gaan van de vergadering. “Zij zijn leugenaars, omdat de NDP voor de aanvang van de vergadering al wist dat ze weg zouden lopen. Wanneer ze weglopen, willen ze de waarheid niet horen. De mannen kennen de trias politica niet. Er is niet ingebroken, niet gestolen of gemoord in DNA”, aldus Doekhie over de strafklacht bij de procureur generaal.
Politie niet opgewassen tegen grote politieke gedaagden
Dinsdag moet Somohardjo voor de rechter verschijnen in de civiele zaak in bodemprocedure, die Sapoen eerder aanhangig heeft gemaakt. Hij blijft erbij dat Doekhie niet bepaalt of de procureur-generaal iets te zoeken heeft in deze zaak. De politicus vindt dat een ieder, die kennis draagt van een strafbaar feit, hierover aangifte kan doen. Aangezien het om grote politieke gedaagden gaat, heeft hij maar besloten deze zaak voor de pg in plaats van de politie te laten. In de megarechtszaak die de PL samen met de NPS, VHP en de DNA-kandidaten Prem Sardjoe van de NPS en Barkat Mohab Ali van de VHP had aangespannen tegen het CHS, de leden van het CHS, de Staat Suriname, president Desi Bouterse en de districtscommissarissen van Wanica (Roliene Samsoedien) en van Saramacca (Laksminarain Doebay) zijn de eisers niet ontvankelijk verklaard. Als argument werd aangedragen dat de verschillende personen ten onrechte voor het gerecht zijn gesleept. De partij krijgt het vonnis dinsdag op schrift en zal overwegen of er hoger beroep zal worden aangetekend.
FR

error: Kopiëren mag niet!