Hulp voor de 8-jarige Gilliana

'Geld en donor kunnen 8-jarige Gilliana redden van beenmergfalen'2In de media is de situatie betreffende de 8-jarige Gilliana Kartotaroeno, die lijdt aan een zeer zeldzame en ernstige beenmergziekte, besproken. In dit kader hebben de beheerders van de toenmalige pagina ‘Help Ranjeev Banda’ besloten zich ook volledig in te zetten voor Gilliana. De beheerders van facebookpagina, Ricky en Rabia Sewpersad, stellen dat het bieden van hulp niet mogelijk is zonder mensen die een bijdrage willen leveren om Gilliana te helpen uit haar benarde situatie. Hierbij verzoeken zij een ieder om haar bij te staan door middel van een donatie. “Zoals wij het ook eerder hebben gedaan, is het op non-profitbasis. Wij werken transparant en alle gedoneerde bedragen komen te staan op onze pagina. Een ieder die, hoe klein dan ook, een donatie wil doen om Gilliana te helpen, kan dit bedrag storten op het rekeningnummer in Suriname 24551735798 t.n.v. T. Sewpersad (RBC Bank) en Nederland NL74ABNA0447214624 t.n.v. R. Sewpersad. Er kan ook gebeld worden op de nummers +597 7749665 of NL +31614693101 (Whatsapp).
De 8-jarige Gilliana Kartotaroeno is in behandeling bij de kinderarts van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zij lijdt aan beenmergfalen. Dat betekent dat haar beenmerg onvoldoende bloed maakt. Als gevolg hiervan is ze opgenomen in het ziekenhuis. Om haar te behoeden van een ernstige aplastische anemie (zeer zeldzame en ernstige beenmergziekte), moeten Gilliana’s ouders zo snel mogelijk aan een donor en geld zien te komen. Bij een beenmergonderzoek hebben de artsen vastgesteld dat het beenmerg van Gilliana geen witte bloedcellen, rode bloedcellen en bloedplaatjes maakt, waardoor ze elke maand bloed met bloedplaatjes moet krijgen. De witte bloedcellen heeft ze volgens de arts nodig om infecties tegen te gaan. De ouders van Gilliana weten zich geen raad en weten ook niet hoe zij aan al het geld zullen komen om hun dochtertje te redden.
Veel kan de arts zelf niet doen tegen deze ziekte, omdat er in Suriname geen mogelijkheden zijn voor behandeling van deze ziekte. De medicatie die ze nodig heeft, moeten vanuit het buitenland gehaald worden. Er kan wel een beenmergtransplantatie in het buitenland plaatsvinden, maar dat kost volgens de arts en de Geneeskundige Commissie van het ministerie van Volksgezondheid heel veel geld. De secretaris van de Geneeskundige Commissie, O. Dwarka, zegt dat een beenmergtransplantatie minimaal USD 150.000 kan kosten. De Staat kan tot maximaal USD 35.000 inkomen en de overige kosten zijn voor rekening van de patiënt.

error: Kopiëren mag niet!