‎Indra Djwalapersad: ‘Zelfs de kleine man onder de markt praat over vervalsing in het parlement’

Politica Indra Djwalapersad, die gedurende 1996 tot 2000 als voorzitter van het parlement heeft gefungeerd, vindt het verschrikkelijk dat het parlement in een negatief daglicht wordt geplaatst. ‘Zelfs de kleine man onder de markt praat over vervalsing in het parlement.’ Djwalapersad zegt met klem tegenover Dagblad Suriname niemand een verwijt te willen maken, maar waarschuwt er wel voor dat het niveau van het instituut bewaakt moet worden. Dat het gezag van het hoogste college in het geding is, is verschrikkelijk.
Het betreft namelijk ‎vervalsing van authentieke stukken, die als productiestukken zijn aangeboden aan Nailah van Dijk, de advocaat van president Desi Bouterse en de Staat Suriname in de rechtszaak die PL samen met de VHP en de NPS aanhangig hebben gemaakt, betreffende de terugroeping van de twee PL-overlopers, Raymond Sapoen en Diepak Chitan. Uit die stukken die valselijk zijn opgemaakt, blijkt dat Raymond en Sapoen deel uitmaken van de PL-fractie.
Djwalapersad die haar bedenkingen heeft, geeft aan dat dit nooit moest gebeuren. Het is verstandig om eerst het onderzoek van de rechter af te wachten. De PL heeft inmiddels een strafklacht ingediend bij het Openbaar Ministerie. De politica legt ook de nadruk op dat indien de rechter het bewijs heeft dat er gefraudeerd is, er geëigende maatregelen tegen deze personen getroffen dienen te worden.
Dat het griffiepersoneel en of ander personeel uit zichzelf zou zijn overgegaan om zulke ingrijpende wijzigingen overnight in te voeren, betwijfelt Jwalapersad. Maar als oud voorzitter van het college waagt zij het zich niet om verregaande uitspraken te doen en verwijten te maken aan het adres van derden. Zij wacht het onderzoek van de rechter eerst af.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!