‘DOE kenmerkt zich door stappen die zij zet als partij’

‘In de afgelopen periode heeft de politieke partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) zich gekenmerkt door nieuwe stappen die zij als partij heeft gezet. Het congres nam met grote meerderheid het besluit om regeerverantwoordelijkheid te dragen. Deel uitmaken van de regering biedt mogelijkheden naast uitdagingen. De benadering van DOE is vooral gericht op dat wat goed is voor Suriname. Vanuit dat oogpunt is nu door onze inspanning de anti-corruptiewet in behandeling genomen. Voortzetting hiervan vindt plaats na de begrotingsbehandeling’, stelt de partij.
Na vijf maanden heeft DOE gepoogd enkele beleidsveranderingen aan te voeren. Alle inzetbare krachten waren daarbij belangrijk. De politieke partij DOE is onderdeel van de regering Bouterse/Adhin, waarbij er duidelijke voorwaarden gesteld zijn bij het aangaan van deze samenwerking. Gepoogd is om reorganisatie te brengen van het ministerie van NH. Er wordt gewerkt aan de stopzetting van de schelpzandafgraving voor de kust. Er zal een studie verricht worden om na te gaan wat de effecten zijn van deze handeling. De stopzetting van afgravingen moet bijdragen tot bescherming van het milieu. “Minister Regillio Dodson heeft gelijk het scaliansprobleem aangepakt die operatief waren op het stuwmeer. Een goede deal voor de plaatselijke gemeenschap, de scalianhouders en het district. Ook hier krijgt het milieu de kans zich wederom te herstellen”, aldus DOE.
Zoals bekend had de regering een verhoging van de stroomtarieven aangekondigd. Dit zou over twee fasen een feit zijn. Besloten is de volgende fase van verhoging aan te houden. Ook mag vermeld worden, dat de eerste fase aansluiting vanaf nu kosteloos wordt, maar dan wel tot een afstand van 80 meter van de paal naar de woning. Voor de tweede fase aansluiting wordt er voor een afstand van 40 meter van de paal SRD 300 betaald en voor de derde fase wordt dat een bedrag van SRD 500 binnen een afstand van 40 meter van de paal. Voor de grote en industriële aansluitingen zal dat tussen de SRD 1.000 en SRD 1.500 bedragen. Hiermee is er verlichting geschapen voor startende huishoudens en ondernemers. Verder wordt gewerkt aan de anticorruptiewet. Binnen 3 maanden na het aantreden van DOE in de coalitie is de wet in behandeling genomen. De regering en parlement zien de behoefte van de wet in. Om effectief te zijn, moest het een en ander aan de wet worden aangepast. De verwachting is dat binnen niet al te lange tijd de wet opnieuw uitvoerig wordt behandeld in ’s lands vergaderzaal.

error: Kopiëren mag niet!