Telesur neemt 1ste fase LTE in gebruik

De waarnemend directeur van Telesur, Russ Headley, tekent de LTE certificaat in het bijzijn van TCT-minister Andy Rusland (foto: Regilio Derby)
De waarnemend directeur van Telesur, Russ Headley, tekent de LTE certificaat in het bijzijn van TCT-minister Andy Rusland (foto: Regilio Derby)
LTE staat voor Long Term Evolution en is een techniek waardoor draadloze breedbanddiensten mogelijk zijn met snelheden die vergelijkbaar worden gehaald met kabelinfrastructuur. LTE is de up-to-date telecommunicatie-industrienorm. Met LTE is het mogelijk om breedbanddiensten aan te bieden met een hogere kwaliteit en snelheid. Thans zijn 31 LTE-sites operationeel in de districten Paramaribo, Wanica, Commewijne en Nickerie. De oplevering van deze eerste fase vond plaats op 29 januari 2016. De tweede fase zal naar verwachting op 31 juli 2016 worden opgeleverd met een landelijke spreiding van 50 LTE-sites. Telesur voert dit project uit in partnerschap met Huawei, die de leverancier is voor het netwerk voor mobiele telecommunicatie.
.
Het evenement werd bijgewoond door minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Telesur prees zich gelukkig dat zij hiermee voldoen aan hun missie om leider te blijven van de telecommunicatie-ontwikkeling is Suriname. Op de website van Telesur zijn de gebieden waar LTE beschikbaar is, vermeld.

error: Kopiëren mag niet!