DNA-delegatie bezoekt Merian goudproject

DNA Bezoek Merian Gold ProjectEen elf man tellende delegatie van De Nationale Assemblée (DNA) onder leiding van de heer Rabindre Parmessar heeft in het weekend van 23 en 24 januari 2016 een oriëntatiebezoek gebracht aan het Merian goudproject in het Pamakagebied. De goudmijn zal naar verwachting later dit jaar een aanvang maken met de commerciële productie van goud. De delegatie bestond verder uit de leden Carl Breeveld, Patrick Kensenhuis, Ingrid Karta-Bink, Erwin Linga, Wendell Asadang, Aida Nading, Rudolf Zeeman, Rossellie Cotino, Remi Tarnadi en Glenn Sapoen. De leden van de Paramaccaanse Onderhandelings Commissie (POC) en het Traditioneel Gezag van de Paramaccaanse Gemeenschap hebben ook deelgenomen aan het bezoek.
Na de algemene veiligheidsinductie en het voorstellen van Surgolds managementteam aan de delegatie, heeft de algemeen directeur van Surgold Adriaan van Kersen een presentatie gegeven over de voortgang van het project, de werving van personeel en de samenwerking tussen Staatsolie Maatschappij Suriname NV en Surgold. Ook is er gesproken over hoe de lokale gemeenschap voordelen kan halen uit de nieuw op te zetten goudmijn in hun gebied.
Na de presentatie heeft de delegatie een rondleiding gekregen over de faciliteiten, de bouwplaats, de mijn en de residudammen. Later op dag zijn de leden van het parlement, de POC en het traditioneel gelegenheid in de gelegenheid gesteld om op een informele manier met elkaar en met de locale medewerkers van Surgold van gedachten te wisselen.
Algemeen directeur Van Kersen heeft benadrukt dat Surgold erg blij is met dit bezoek van de parlementariërs, de POC en de traditionele gezagsdragers. Het onderhouden van een duurzame relatie met de overheid en de lokale gemeenschap is namelijk zeer belangrijk voor het bedrijf, aldus de directeur.
Suriname Gold Company LLC (Surgold) is een volle dochteronderneming van Newmont Mining Corporation en managing partner van het ‘Suriname Gold Project CV’. Dit is een commanditaire vennootschap die eigenaar is van het Merian Gold Project. Surgold heeft een belang van 75% in dit partnerschap, terwijl Staatsolie Maatschappij Suriname NV, de andere commanditaire vennoot, een belang van 25% heeft.

error: Kopiëren mag niet!