Comparant verduistert twee graafmachines

De politie van Regio Oost en wel de post te Richellieu heeft de 42-jarige Braziliaan Numnes V. zondag aangehouden en in verzekering gesteld ter zake verduistering. Deze verdachte heeft twee graafmachines van de ondernemer J. M. verduisterd. De ondernemer had een graafmachine aan Numnes afgestaan om werkzaamheden te verrichten in het binnenland. Er was toen afgesproken dat hij in ruil voor de inzet van zijn graafmachine de helft van productie uit de goudwinning zou krijgen. Numnes is in de eerste fase zijn afspraak keurig nagekomen. De ondernemer was bijzonder tevreden met het verloop van de activiteiten. Hij heeft toen nog een nieuwe graafmachine aan Numnes afgestaan om ook daarmee werkzaamheden te verrichten. Daarna hoorde hij ruim drie maanden niets van Numnes. De Braziliaan had alle contacten verbroken. Uiteindelijk stapte de ondernemer bij de politie en deed aangifte. Het gelukte de politie de verdachte op zondag 24 januari aan te houden. Uit het onderzoek blijkt dat Numnes de twee graafmachines heeft gesloopt en de onderdelen daarvan heeft doorverkocht aan derden. De aannemer lijdt hierdoor een schade van ruim Euro 120.000. In het belang van het onderzoek heeft de politie de verdachte ter zake verduistering in verzekering gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!