Omgekapte boomtak oorzaak stroomstoring gedeelte Paramaribo Noord

De NV Energiebedrijven Suriname kreeg 25 januari tegen 16.45 de melding, dat de 12kV lijn aan de Wongsoredjostraat was uitgevallen. Deze storing is veroorzaakt door een omgekapte boomtak die op het hoogspanningsnet terecht kwam. Dit veroorzaakte een doorgeslagen transformator beveiliging, waardoor een groot gebied in Paramaribo Noord gistermiddag zonder elektriciteit kwam te zitten. De storing heeft 1 uur en 15 minuten geduurd en was om 18.00 weer opgeheven.
De EBS attendeert de bevolking erop, geen bomen of takken te kappen nabij het elektriciteitsnet. Het vormt niet alleen een gevaar voor de elektriciteitsvoorziening door storingen in de omgeving, maar bovenal, kunnen mensen en dieren geëlektrocuteerd worden, met dood ten gevolge. Snoei bomen of takken op tijd zodat deze geen gelegenheid krijgen om dicht bij het net te komen. EBS doet regelmatig snoei- en kapwerkzaamheden nabij haar elektriciteitsnetten. Indien u merkt dat bomen of takken een gevaar vormen bij het elektriciteitsnet, kunt u dit 1×24 uur doorgeven via de klantcontactcenter op het nummer 175. Aldus EBS Public Relations in een verklaring.
Ook op zondag 24 januari tegen 03.45 in de ochtend kreeg De N.V. EBS de melding dat ter hoogte van Stg. Puwa aan de F. Derbystraat een van haar transformatoren langs de weg, was aangereden. Het betreft een 6000Volt transformator die stroom omzet naar 110/127V. Hierdoor waren buurten die vanuit deze trafo gevoed worden voor ruim 8 uren van stroom verstoken.
De storing was rond kwart over 12 in de middag volledig opgeheven. Het wisselen van de transformator en de herstelwerkzaamheden, hebben de EBS rond de SRD 65000 gekost. De EBS wil verduidelijken dat dit soort schadegevallen onnodig veel storingen veroorzaken. Wij doen daarom een dringend beroep op de bevolking om op te letten in het verkeer.

error: Kopiëren mag niet!