‘Gersie, Tjon A Hin en Karam niet opgewassen tegen commando Bouterse’

Van het trio met als governor van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie, Silvano Tjon A Hin als president-commissaris en Anthony Karam als adviseur van de governor, dat de financiële chaos moet opruimen in het land, kijkt partijvoorzitter Paul Somohardjo niet van op. ‘Gersie, Tjon A Hin en Karam zijn niet opgewassen tegen het commando van president Desi Bouterse’, zegt hij in gesprek met Dagblad Suriname. Somohardjo onderkent en bevestigt dat het drietal bijzonder goed is in hun taken en werkzaamheden. Maar ze zullen allen uiteindelijk bezwijken voor de eisen van de president. ‘Ik zal zien wat ze zullen doen wanneer de president zegt dat hij een miljoen nodig heeft. Of ze dat zullen weigeren.’
Somohardjo haalt het voorbeeld aan van de voormalige governor, die thans de minister is van Financiën. ‘Hij was ook een kei, hij was een top IMF’er. Wat is uiteindelijk gebeurd, het land is toch in een financiële chaos terechtgekomen’, zegt de politicus. Somohardjo herinnert eraan dat Karam bijzonder goed heeft gepresteerd op Aruba en een aardig cv heeft opgebouwd. ‘Maar Aruba is geen Suriname. Op Aruba geldt de rule of law en geen rule of the man als in Suriname’, aldus Somohardjo.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!