Aap kan goed problemen oplossen

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bekendgemaakt dat voor dit jaar het Chinees Nieuwjaar valt op maandag 8 februari 2016. Het Chinees Nieuwjaar wordt gevierd door de Chinese gemeenschap. Dit jaar staat bekend als het Jaar van de Aap. Als je geboren bent in het Jaar van de Aap, ben je volgens de Chinese astrologie iemand die meestal vrolijk is, vol energie en creatief. De aap heeft geen neiging tot het behouden of vergaren van zaken, is vrijgevig en heeft charme en gevoel voor humor. Apen kunnen diplomatiek overkomen, omdat ze niet onvriendelijk willen zijn en daarom niet altijd een ander de waarheid zeggen. Apen verbergen hun emoties echter niet.
De aap kan goed problemen oplossen, waarbij hij goed luistert naar de ander. Soms kan de aap niet redelijk zijn. Dan gebruikt hij al zijn vaardigheden om de hele wereld, inclusief zichzelf, ervan te overtuigen dat hij het juiste heeft gedaan.
Jaartallen van de aap zijn 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028. Geluksgetallen zijn 4 en 9. Geluksdagen zijn meestal op de 14e en 28e van elke Chinese maankalender maand. Apen houden meer van de kleuren wit, blauw en goud.

error: Kopiëren mag niet!