Maritieme politie Nickerie houdt verdachten aan

De maritieme politie van Nickerie heeft op vrijdag 22 januari een Guyanese vissersboot op de Corantijnrivier staande gehouden. Er waren vier personen aan boord, zegt de politie. Bij controle bleek dat deze boot kort tevoren bij de Clarasluis in Nickerie van iemand een goed werkende ingekorte ‘five shooter’ zou hebben gehad. Behalve de five shooter heeft de politie ook een doos met daarin 579 scherpe hagelpatronen in de boot aangetroffen. Één van de mannen is ter zake overtreding van de Vuurwapenwet in verzekering gesteld en de overige drie zijn vanwege hun illegaliteit in vreemdelingenbewaring genomen. Regiocommandant van West, Widjaykoemar Oedit, zegt dat de politie bezig is te onderzoeken of deze mannen zich ook schuldig hebben gemaakt aan andere criminele activiteiten. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!