Generale repetitie voor bisschopsinwijding

Op zondag 24 januari krijgt de Rooms Katholieke kerk in Suriname een nieuwe kerkleider in de persoon van bisschop elect Karl Choennie. Paus Franciscus, het hoofd en de leider van alle katholieken in de hele wereld, die zijn zetel heeft in Vaticaanstad Rome, in Italië, heeft hem hiertoe benoemd. Vooral voor de katholieke gemeenschap in Suriname is dit een gedenkwaardig moment. In dit verband zijn de voorbereidingen richting de dag intensief aan de gang. Gisteren vond de generale repetitie plaats van de plechtigheid van zondag aanstaande. De dienst zal ongeveer drie uren duren, maar er zal niet alleen gezeten worden. De voorzitter van de mediacommissie, Faroz Abdoelrazak, zegt dat er met deze generale repetitie is getracht voor de plechtigheid zelf, alle puntjes op de i te krijgen. De dienst zal door ruim 1.800 mensen worden bezocht.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!